Snake Pass: Csúszkálós-mászkálós kaland
dreampage 2017. Feb. 16.

Megjelenési dátumot kapott a Sumo Digital új játéka. Ez a fejlesztők első eredeti IP-je, és igazán csodálatos játéknak ígérkezik. 3D-s kígyó kaland a videojátékok aranykorából.

A Snake Pass, csúnya kifejezéssel élve „fizika központú platformer” játék, de ez vajmi keveset mond el róla. Kezdjük ott, hogy a játék főhőse, Noodle egy kígyó, akit legjobb barátja, Doodle, egy kolibri kísér útján. Ők ketten rájönnek, hogy valami nagyon nem stimmel a világukban, úgyhogy kezdetét is veszi a nagy kígyó-kaland. Mivel főhősünknek se keze, se lába, így garantáltan feje tetejére állnak a megszokott 3D-s mászkálós játékok mechanikái. A fejlesztők a biológiát hívták alapul, és úgy tervezték meg a pályákat, hogy kígyónk testét használhassuk az akadályok legyőzésére. Végtére is se futni, se ugrani nem tudunk.

Rá tudunk viszont tekeredni dolgokra, csúszni, mászni, na és persze úszni. Ez tükröződik egyébként az irányításban is – hősünket az analóg karok forgatásával tudjuk ide-oda csavarni, ami érdekes élménynek ígérkezik. A játék nemcsak gyönyörű, de visszaidézi a Banjo-Kazooie világát is, ami egyébként komoly inspiráció volt a fejlesztők számára. A brit Sumo Digital már sok játékkal bizonyította tehetségét, úgyhogy a minőség miatt biztosan nem kell aggódnunk. A játékot most mozgásban is megcsodálhatjuk, mert megérkezett belőle az első trailer.

Március 28-án jelenik meg a Snake Pass Xbox One-ra és Windows 10-re, ráadásul ez is Xbox Play Anywhere játék lesz, tehát elég megvenni egyszer, és mindkét platformon használhatjuk majd. Gyűjtögetés, kalandozás egy színes világban – kígyó legyek, ha ez nem hangzik remekül!