Sonic Mania Collector’s Edition: Európában is
dreampage 2016. Oct. 17.

Oké, akkor meg is van a jövő év legmenőbb gyűjtői kiadása, a SEGA ugyanis megkönyörült a rajongókon, és Európába is elhozza a Sonic Mania extrém módon retro Collector’s kiadását. Nosztalgia atombomba!

A Sonic Mania az utóbbi sok-sok év legjobb játékának ígérkezik a kék sündisznó főszereplésével (hogy miért, arról egy korábbi cikkben írtam). Az eddig is ismeretes volt, hogy a játék digitális formában elérhető lesz, de készül hozzá egy iszonyúan menő gyűjtői kiadás is, amit először csak az amerikai piacra szántak. A rajongói nyomásnak köszönhetően viszont kiderült, hogy Európában is elérhető lesz ez a nosztalgiavonatnak is beillő kiszerelés. Ezeket tartalmazza:

  • Sonic Mania letöltőkód
  • SEGA Mega-Drive cartridge, benne egy aranygyűrűvel
  • Fém gyűjtői kártya
  • 30 cm magas Sonic figura, ami egy Mega Drive tetején áll, és a bekapcsoló gomb hatására a klasszikus „SEGA” szignál jön elő belőle

A kiadó még egy 1990-es éveket idéző, totálisan őrült reklámot is készített a kiadványnak – igen, akkoriban tényleg nem voltak ritkák az ennyire elborult konzol reklámok!

A Sonic Mania 2017 tavaszán jelenik meg Xbox One-ra, és máris az év egyik legérdekesebb platformer játékának ígérkezik – ilyen kiszereléssel meg aztán pláne. A gyűjtői csomagért viszont mélyen zsebbe kell majd nyúlni: az Egyesült Királyságban 80 font, vagyis nagyjából 27 ezer forint lesz az ára.