Sony játék érkezik Xboxra
dreampage 2019. Dec. 10.

Az MLB, a Sony és a San Diego Studio megegyezett a hosszabb távú együttműködésről, de közös sportjáték-sorozatukat multiplatform projektté bővítik. Ez azt jelenti, hogy az MLB: The Show széria 2021-től Xboxra is elérhető lesz.

Változik a játékipar. Olyan dolgok történnek, amikre néhány éve még egyikünk sem fogadott volna. Platformok közötti játék, belsős Microsoft címek Steamen, és most – vagy legalábbis nemsokára – megérkezik az első Sony játék Xbox platformra.

Az 1997-ben indult MLB: The Show az egyik legjobb baseball játéksorozat, és egészen mostanáig PlayStation exkluzív volt, ami nem csoda, hiszen a kiadója a Sony, a fejlesztője pedig a belsős San Diego Studio, amely logikusan nem dolgozik más platformokra. Pontosabban eddig nem dolgozott – a friss közlemény értelmében azonban „a franchise, történetében most először, 2021-től PlayStationön kívüli konzolos platformokra is kibővül”. Az MLB: The Show 21 tehát már Xboxra is megjelenik.

2021-ben már piacon lesznek a következő generációs konzolok, úgyhogy a multiplatform megjelenés valószínűleg már ezeket (Project Scarlett) érinti. További részletek egyelőre nem ismertek, ezeket később közlik a felek. Ha a Sony stúdiója tartja az ütemtervet, akkor a 2021-es multiplatform felvonás is valamikor tavasszal lesz várható. Az mindenesetre bíztató, hogy ez a minőségi sorozat Xboxon is elérhető lesz – az új generáció, úgy tűnik, tényleg egy új korszak kezdete lehet.