Sorra érkeznek az Enhanced frissítések
dreampage 2017. Nov. 08.

Már csaknem 170 Xbox One játékhoz van beígérve a nagyobb felbontást, jobb képminőséget és más fejlesztéseket kínáló Xbox One X Enhanced frissítés, amiből mára több, mint 70 játékhoz meg is érkezett az „X patch”.

Nagyüzem van Xbox Live-on: az Xbox One X megjelenésével egyre-másra érkeznek a frissítések a játékokhoz, amik 4K felbontást, szebb grafikát vagy jobb képfrissítést tesznek lehetővé az új konzolon. Némelyik játéknál mi választhatunk, hogy a felbontást vagy a 60 fps képfrissítést preferáljuk (például Rise of the Tomb Raider, Elite Dangerous vagy Gears of War 4), míg a többség egyszerűen csak felcsavarja a grafikát. A nagyobb felbontás mellett részletesebb textúrákat is lehet látni a legtöbb ilyen címben, nem beszélve az extra grafikus effektekről.

Az elmúlt napokban olyan játékok frissültek, mint az F1 2017, Project CARS 2, Forza Motorsport 7, Assassin’s Creed Origins, Wolfenstein II, Halo 5, World of Tanks, de a lista e sorok írásakor már 73 játékot számlál, amikhez már megérkezett az X patch. A lista minden nappal bővül, illetve újabb fejlesztők jelentik be, hogy dolgoznak a frissítéseken.

  • A tegnapi nap folyamán a Diablo III is frissült, így már 4K-ban élvezhető a játék.
  • Az Avalanche Studios bejelentette, hogy „szignifikáns grafikai fejlesztésekkel” készülnek a theHunter: Call of the Wild játékhoz.
  • A Forza Horizon 3 jövő januárban kapja meg a frissítést natív 4K-ra.
  • További Xbox 360 játékok is kaptak X patch-et: a Halo 3, a Fallout 3, az Assassin’s Creed és az Oblivion után a Skate 3, a Mirror’s Edge és a Gears of War 3 is frissült.
  • A Bethesda is bejelentette, hogy az összes, jelenleg aktív Xbox One játékuk megkapja az X támogatást, melyek közül néhány már frissült is.

Hol lehet megnézni, hogy mely játékok kaptak már X frissítést?

A Store menüben az Xbox One X Enhanced Games bannerre kattintva (nem lehet eltéveszteni). A telepített játékok között is lehet szűrni, a My Games & Apps-ban az „All” helyett az „Xbox One X Enhanced Games” opciót választva. A teljes lista, a még fejlesztés alatt álló játékokkal és frissítésekkel ezen az oldalon tekinthető meg.