Spheroids: Kockavilág támadás alatt
dreampage 2017. Feb. 13.

Újabb Xbox Play Anywhere játékkal bővült az Áruház kínálata, ezúttal egy indie platformert kapunk, amely több klasszikus játékmechanikát igyekszik egyesíteni. A kockavilágot gonosz gömböcök támadják meg, egy kanadai srác lehet a megmentő.

Megjelent az Eclipse Games (Tachyon Project, Super Toy Cars) legújabb játéka, amely több szempontból is érdekes. Először is a játékmenete miatt: a Spheroids a régi-régi nagy klasszikus, a Pang! alapmechanikájára épül, amelyben a főhős kizárólag függőlegesen felfelé tud lövöldözni, így bontja egyre kisebb darabokra az ellenséget. Csakhogy zárt képernyők helyett ezt a fejlesztők egy nagy világba helyezték, amit kedvünk (vagy képességeink) szerint bejárhatunk. Mindez kiegészül további platformer elemekkel, így az ügyesség mellett az agyunkra is szükség van.

Különleges a játék látványvilága is. A főszereplő békés kocka alakú világát megtámadják a párhuzamos dimenzióból érkező, gonosz, gömb alakú idegenek, a két eltérő formavilág pedig érdekes látványt nyújt. Az ellenfelek nem mind ugyanolyanok: a különböző színek eltérő viselkedést jelentenek, így más és más taktikára van szükség ellenük. Kaland, lopakodás és harci elemek keverednek ebben a játékban.

Nem utolsó sorban pedig a Spheroids UWP játék, amely támogatja az Xbox Play Anywhere funkciót. Vagyis elég megvenni egyszer (akár Xbox One-ra, akár Windows 10-re), és mindkét platformon megkapjuk, a mentés pedig a felhőben szinkronizálódik a kettő között.

Akit érdekelnek az ilyesmi játékok, az máris belevetheti magát Lucas (a kanadai srác) és Otto (a mechanikus kampója) világmegmentő kalandjába. 2,800 forintba kerül, elérhető az alábbi linken.