Spintires: Mudrunner – Ingyenes DLC érkezik
dreampage 2018. May. 23.

Másodszor is kiegészül a teljesen egyedi élményt képviselő, zseniális Spintires: Mudrunner. Az új ingyenes DLC egy új pályát, járműveket, és eddig nem látott gameplay megoldást kínál május 29-től.

Még áprilisban jelentette be a Focus Home Interactive, hogy újabb ingyenes kiegészítő érkezik az eredetileg orosz fejlesztésű, egészen szórakoztató off-road szimulátorhoz. A Spintires: Mudrunner hamarosan megkapja a The Ridge nevű DLC-t, amelyben egy teljesen új térképen tehetjük próbára magunkat, vezetési tudásunkat, és a türelmünket.

A The Ridge térképe abban különleges, hogy alapvetően két részre van osztva, közöttük pedig egy magas és halálos hegylánc húzódik. A szállításhoz két opciónk lesz: vagy megkerüljük az egészet, vagy időt és üzemanyagot spórolva megpróbálunk átkelni a hegyen. Aki ismeri a Spintires fizikáját, az tisztában van vele, hogy az ilyesmi nem gyerekjáték, úgyhogy lesznek itt szakadékba borulások szép számmal. Az új pálya mellett két jármű is bemutatkozik, a D-538 és a B-6A. Mindkettő traktor, egyikük a könnyebb, míg a másik a brutál nehéz rakományok vontatására alkalmas.

Ezzel együtt pedig új játékmódot is kapunk, Scavenge néven. Ebben a módban nincsenek faraktárak, a rönkök véletlenszerűen jelennek meg a térkép több lehetséges pontján. Ezeket nekünk kell megkeresni, daruval felrakni a platóra, és úgy elszállítani a megfelelő helyekre.

A Spintires: Mudrunner egy teljesen egyedi élmény, nem igazán van párja az off-road játékok között. Ebben a játékban az a cél, hogy a kitermelt farönköket a telephelyekről a feldolgozóüzemhez szállítsuk, szó szerint úttalan utakon, sárban, vízben, lehetetlen körülmények között. Brutális teherautók és vontatók, számtalan felszerelés, több játékmód és online multiplayer – aki kíváncsi rá, milyen lehet egy dög nagy Kamazzal, Zillel vagy még vadabb mindenjáró pokoli gépezetekkel az orosz tajgán égetni a gázolajat, az mindenképp nézzen rá. Ritkán látni ennyire élethű fizikát, valós időben deformálódó sarat, vizet, olyan játékot, ahol szinte érezzük a kerekek alatt széttörő gallyak reccsenését… Az alapjátékról trailer, az új DLC-ről képek állnak rendelkezésre.

A Spintires: Mudrunner – The Ridge DLC tehát ingyenes lesz, és május 29-én érkezik Xbox One-ra. A játékhoz már van egy (szintén nulla forintos) kiegészítő, a The Valley, a játék fejlesztői pedig továbbra sem állnak le: már készül a Spintires: Mudrunner USA, ahol ugyanez a vad játékmenet vár amerikai tájakon. Erről viszont további információk egyelőre nincsenek.