Spintires: Sárdagasztás felsőfokon
dreampage 2017. Oct. 13.

A hónap végén jelenik meg a program, amit a fejlesztői a „végső off-road élménynek” neveznek. Több évnyi PC-s hódítás után Xbox One-ra költözik a Spintires, és mindent összesároz.

Több, mint három év és egy igen hányattatott sorsú fejlesztés után végre konzolokra költözik Pavel Zagrebelnyj extrém autós játéka, amelyet végül a Focus Home Interactive karolt fel. Így hamarosan az Xbox One játékosok is élvezhetik a Spintires: Mudrunner nyújtotta örömöket.

A játékba többféle, kőkemény off-road járművet vezethetünk, terepjáróktól a különböző szállító teherautókon át az egészen extrém szerkezetekig. A cél eljutni a megadott helyre, árut szállítani, mindezt úgy, hogy közben nem fogy ki az üzemanyag, nem sérül a jármű, és lehetőleg nem akadunk el a nyakig érő sárban, vagy nem visz el az egyik megáradt folyó. A játék az eddigi legélethűbb szimulációt ígéri ebből a szempontból: a kerekek, a gumik, a sár viselkedése élethűen van modellezve, ahogy a talaj nedvessége vagy a folyók sodrása is. Az elhagyatott tájakon csak egymásra számíthatunk: a single-player mellett a Spintires online többjátékos módokat is kínál, így egymást segítve küzdhetőek le az akadályok.

A most kiadott új verzió számos újdonsággal szolgál az eredetihez képest:

  • Az alapjáték 5 térképe mellé egy plusz „sandbox” pálya
  • Teljes grafikai felújítás
  • Challenge mód 9 pályával
  • 13 új jármű (ezzel összesen 19 lesz a játékban)

Szélsőséges tájak és időjárási viszonyok, dinamikus napszakváltás, és teljesen nyílt helyszínek. Ez a játék aztán megdolgoztatja a lóerőket (meg bennünket). Mindezt 10% kedvezménnyel lehet előrendelni Xbox One-ra, megjelenés október 31-én.