Star Trek Online: Agents of Yesterday
dreampage 2017. Feb. 14.

Örülhetnek a Perfect World sci-fi MMORPG-jének játékosai, ma ugyanis komoly frissítés érkezett a játékhoz. A végső határ most átnyúlik téren és időn, és visszamehetünk egészen az eredeti Star Trek sorozat világába.

Nemrég múlt 50 éves az eredeti Star Trek sorozat. Ezt az alkalmat természetesen a sci-fi univerzum saját masszív multiplayer szerepjátéka nem hagyhatja figyelmen kívül. Ma megérkezett a játékhoz az Agents of Yesterday névre keresztelt ingyenes bővítmény, amivel az 1966-ban született világba csöppenhetünk vissza.

Ebben az új kalandban – ami mellesleg egy tucat kampány epizódot tartalmaz – visszaköszönnek az eredeti szereplők és díszletek. Négy fajból választhatunk magunknak karaktert, és nyolc új, klasszikus csillaghajó jelenik meg az árusok kínálatában. A kampány ezen felül is tovább bővül, a frissítés ugyanis tartalmazza az Artifacts kiegészítőt is, ami az AoY tulajdonképpeni folytatása.

Ezen felül persze megjelennek a játékban a klasszikus egyenruhák, űrhajók és ellenfelek, valamint speciális évfordulós események és különleges csomagok is. Két új, eddig nem kiadott epizód is bekerült, amiket 60-as szintű karakterekkel lehet indítani.

A Star Trek Online ezeken felül számos egyéb finomítást, hibajavítást és apró csiszolást kapott (többek között grafikai, bevilágítási és tartalmi módosításokat). A változásokat nehéz felsorolni, a fejlesztők szerencsére megtették. Ide kattintva olvasható a teljes változáslista. Továbbra is fontos kiemelni, hogy a Star Trek Online teljesen ingyenes MMORPG, a mikrotranzakciók ellenére minden tartalom és küldetés elvégezhető benne, ez az új kiegészítőre is vonatkozik.