Star Wars Jedi: Fallen Order előrendelés
dreampage 2019. Apr. 15.

A szombati bejelentés után már elő is rendelhető Xbox One-ra a Respawn Entertainment által fejlesztett, új Star Wars játék. A Jedi: Fallen Order idén ősszel érkezik, és kétféle változatban kapható, előrendelői ajándékokkal.

Április 13-án, magyar idő szerint este fél kilenc után nem sokkal élőben nézhette a nagyközönség, ahogy a Star Wars Celebration rendezvényen bemutatták a Respawn Entertainment új, single-player Star Wars játékának első videóját. A Star Wars Jedi: Fallen Order pontos megjelenési dátumot is kapott, az Xbox Áruházból pedig már elő is rendelhető.

A Titanfall sorozat és az Apex Legends alkotóinak új játéka egy teljes egészében egyjátékos kaland – nem lesz benne se multiplayer, se mikrotranzakciók. A történet a III. Rész eseményei után játszódik, miután Palpatine kiadta a hírhedt 66-os parancsot. Főszereplőnk Cal, egy fiatalt Jedi padawan, aki túléli az ezt követő mészárlást, és utána bujdokolni kényszerül, leplezve valódi erejét. Egy szerencsétlen pillanatban viszont fény derül rá, hogy tud bánni az Erővel, ezért menekülnie kell a Birodalom elől. Legfőbb segítőtársa BD-1, a kis droid, de más szövetségesekkel is találkozik útja során, miközben ismert és vadonatúj Star Wars világokat jár be. Calnek nincs más választása, igazi Jedi lovaggá kell válnia, és fel kell vennie a harcot a Galaktikus Birodalom ellen.

Jelenleg ennyi, amit a játékról tudunk, illetve, hogy lesz Xbox One X támogatása is, 4K felbontással és HDR-rel. A fejlesztők epikus, filmszerű kalandot, taktikus, de mindenki által elsajátítható harcot ígérnek, természetesen fénykarddal a főszerepben. A pályákon a harc mellett a felfedezés és a logikai feladványok is szerepet kapnak.

A Star Wars Jedi: Fallen Order kétféle változatban kapható, és a következő extrák járnak a digitális előrendelés mellé:

Alapváltozat:

  • Előrendelői csomag: exkluzív fénykard- és droid skin

Deluxe Edition:

  • Előrendelői csomag: exkluzív fénykard- és droid skin
  • Kulisszák mögötti bemutatók és tartalmak
  • További exkluzív öltözékek

Az új Star Wars kaland 2019. november 15-én jelenik meg Xbox One-ra. A fejlesztők (és a kiadó) korábbi játékaitól eltérően Unreal Engine-t használ, a fenti videó is ebben készült, még ha konkrét játékmenetet nem is tartalmaz. A megjelenés tehát még odébb van, addig az első trailert és a játék adatlapján néhány látványtervet lehet nézegetni belőle.