State of Decay 2 – Hajnalhasadás
dreampage 2018. Sep. 13.

Megérkezett az augusztusi Gamescomon bejelentett Daybreak kiegészítő az Xbox exkluzív State of Decay 2-höz. Az Undead Labs zombis túlélőjátéka így egy teljesen új játékmóddal gazdagodott, ami más változásokat is magával hoz.

Nem hagy fel a State of Decay 2 fejlesztésével és csiszolásával az immár belsős Microsoft stúdióként tevékenykedő Undead Labs. Miért is tenné, hiszen a játék – rácáfolva a várakozásokra – sikeres: már több, mint 3 millió játékos merült el a zombi apokalipszisben, amely az elmúlt hónapokban nemcsak eladásokban villogott, de számos nagy frissítést is kapott, rengeteg hibajavítással és játékmeneti finomítással. A legújabb állomás a Daybreak Pack kiegészítő, ami egy új játéklehetőséget mutat be.

Ez egy teljesen új, folyamatosan újrajátszható kooperatív „zombi ostrom” mód, amelyben a játékosok (maximum 4 fős csapatba verődve) jól felfegyverzett Red Talon katonák bőrébe bújhatnak. Ezek a jól képzett kommandósok csúcsminőségű fegyverekhez férnek hozzá, és míg egy mérnök megpróbálja megjavítani a műholdas kapcsolatot, ők a zombik hullámait verik vissza. A cél – ahogy a DLC neve is mutatja – megélni a hajnalt, és elmenekülni az élőhalott-pokolból.

A kiegészítőben bemutatkozik egy új ellenség, a Blood Plague Juggernaut. Ez az óriás egymaga képes a földdel egyenlővé tenni a bázist, de még rosszabb, hogy fertőzést is terjeszt, és a megtámadott játékosok is megbetegednek. A zombik hullámai is egyre erősödnek, vagyis azt a hajnalt igen nehéz lesz meglátni, legalábbis élő emberként… Szerencsére a katonák sem teljesen gyámoltalanok. A Daybreak csomagban 9 új lőfegyver, 6 új közelharci eszköz és 6 új robbanószerkezet nyitható meg, ezek ráadásul az alapjátékban is megszerezhetők a bázisok fejlesztésével. Maguk a Red Talon kommandósok szintén befogadhatók a túlélők közösségébe.

Az új játékmód és tartalmak mellett a Daybreak Pack 250 extra gamerscore-t is kínál, úgyhogy lehet kezdeni a vadászatot. A csomag külön kapható 3,500 forintért, de aki a State of Decay 2 Ultimate Editionnel rendelkezik, annak automatikusan hozzáférhető a kiegészítő. Szép álmokat!