State of Decay 2: Series X|S-re optimalizálva
dreampage 2020. Dec. 03.

Megkapta legújabb frissítését az Undead Labs zombis túlélő játéka, aminek keretében bekerült egy új, még halálosabb nehézségi szint. Ami talán ennél is fontosabb: a játék most már 60 fps-ben játszható az Xbox Series X|S konzolokon.

Megjelenése óta folyamatosan kapja az új tartalmakat és frissítéseket a Microsoft és az Undead Labs nyílt világú túlélőjátéka, a State of Decay 2. Ez nem is csoda, hiszen a játék sokmillió aktív játékossal rendelkezik a mai napig, az Xbox Game Pass egyik legnépszerűbb címeként. Most újabb frissítés érkezett, amivel bekerült egy még komolyabb nehézségi beállítás, egyénileg személyre szabható kihívás, új achievementek és Xbox Series X|S optimalizáció.

Mivel sok játékos panaszkodott, hogy a State of Decay 2 nem elég nehéz, és még a korábbi maximális kihívás, a Nightmare Zone sem nyújt eleget, a fejlesztők tovább emelték a lécet. Bemutatkozik a Lethal Zone, ami szó szerint halálos. Ebben az ultranehéz módban még kevesebb az erőforrás és a fegyver, amiket nehezebb megtalálni, a zombik pedig még veszélyesebbek. Ezen felül az összes „freak” zombi terjeszti a vérkórt, ami még gyorsabban öli meg a túlélőket, mint eddig. Mindenkinek sok szerencsét az új módhoz – szükség lesz rá.

Aki már rendelkezik next-gen Xbox konzollal, az végre 60 fps-ben játszhat ezzel a játékkal is, ugyanis megérkezett a Series X|S optimalizáció. Ez mindkét új konzolon sokkal rövidebb töltési időket, megnövelt grafikai részletességet, feszesebb irányítást és megduplázott képfrissítést jelent.

  • Xbox Series X: 4K felbontás és 60 fps
  • Xbox Series S: 1080p felbontás és 60 fps

Végezetül egy új csomagot is kapott a játék, a tél beköszöntéhez illően a Stay Frosty Pack érkezett meg, új fegyverekkel, felszerelésekkel, skinekkel és öltözékekkel. A játékmenetet és a küldetéseket érintő változások is történtek, akit a teljes változáslista érdekel, a fejlesztők honlapján megtalálja. A State of Decay 2 továbbra is elérhető Xbox Game Pass-ban, ezekkel az újításokkal remélhetőleg továbbra is népszerű marad – addig legalábbis, amíg megérkezik a harmadik rész.