State of Decay 2 – Zombik és zúzás
dreampage 2018. Apr. 06.

Új gameplay videóval jelentkezett az Undead Labs a május végén boltokba (és Xbox Game Pass-ba) kerülő State of Decay 2-vel kapcsolatban. A játék nagy és tartalmas túlélő kalandnak ígérkezik.

Ezen a hétvégén rendezik a PAX East (Penny Arcade Expo) rendezvényt, ahová a videojáték fejlesztők is rendszeresen kivonulnak. Ott lesz az Xbox is, a látogatók egész hétvégén kipróbálhatják a hamarosan érkező, exkluzív State of Decay 2-t, amiből a fejlesztő Undead Labs egy új gameplay összeállítást is kiadott.

A játékról kiderültek más érdekességek is. A területe például háromszor akkora lesz, mint az első részé, három teljesen eltérő hangulatú térképpel, egyedi küldetésekkel és kihívásokkal. A szereplők, pontosabban a csapatunk tagjai változatosabbak lesznek, a karakterek személyiségét összesen 1000 tulajdonság alapján állítja össze a játék. A halál most is örökre szól (nincs főhős, ha valaki meghal, az úgy is marad), és ez a drop-in / drop-out rendszerű kooperatív módra is érvényes. Minden, amit egy másik játékos világában megszerzünk (XP, loot, rosszabb esetben sérülések vagy fertőzés), az velünk tart a saját játékunkba is.

Az új videóban nagyjából mindent szemügyre vehetünk, még ha csak rövid ideig is. A karakterválasztó képernyő, a bázisépítés, a harc, a járműves akció és a felfedezés is szerepet kapott az új összeállításban.

A State of Decay 2 május 22-én jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re. Ugyanezen a napon az Xbox Game Pass-ba is bekerül, vagyis aki rendelkezik ezzel a tagsággal, az rögtön elkezdhet vele játszani. Az Ultimate Edition előrendelői viszont már május 18-án megtehetik ezt.