State of Decay 2 launch trailer
dreampage 2018. May. 02.

Ebben a hónapban jelenik meg a soron következő Xbox exkluzív játék, a State of Decay 2. Az Undead Labs zombis túlélőkalandjához megérkezett az utolsó trailer is, sok új gameplay jelenettel.

Nem vetít elénk szép jövőt a hamarosan érkező State of Decay 2. A világ elpusztult, a maroknyi túlélőt pedig élőhalottak végtelen hada rohamozza. Örökzöld téma, amit az Undead Labs Xbox exkluzívja megpróbál új szintre emelni, öt évvel az első rész után. A második epizódban nem változnak az alapok: a felfedezés, az erőforrások begyűjtése, a bázisépítés és a túlélők menedzselése továbbra is a játék legfontosabb pillérei, csak most minden sokkal nagyobb. Háromszor akkora játéktér, sokkal több variáció és karakter attribútum, változatosabb ellenfelek, fegyverek, járművek, és négyfős online kooperatív mód színesíti a 2013-as kaland folytatását.

Mindezt a most kiadott launch trailer is jól prezentálja, láthatunk benne mindenből egy kicsit. Fontos leszögezni, hogy a State of Decay 2 nem színtiszta akciójáték – a stratégia, az építkezés és a mikromenedzsment legalább akkora, ha nem nagyobb jelentőséggel bír, mint a lövöldözés. De egy két és fél perces videó többet mond ezer szónál.

A State of Decay 2 május 22-én jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re, Xbox Play Anywhere és cross-play támogatással. Xbox One X-en natív 4K-ban élvezhetjük a hanyatló világot. Jó hír, hogy a játék összes verziója csökkentett áron lesz kapható, illetve a megjelenés napjától az alapváltozat Xbox Game Pass-ban is elérhető lesz.