State of Decay 2 megjelenés és előrendelés
dreampage 2018. Mar. 06.

Pontos megjelenési dátumot kapott az Xbox exkluzív State of Decay 2, ezzel párhuzamosan pedig az előrendelés lehetősége is megnyílt az Áruházban. Tavasz végén indul a túlélőkaland.

Hosszú fejlesztés után célegyenesbe fordult a State of Decay 2. A 2013-as zombis túlélőjáték folytatását a rajongók már nagyon régóta várják, most végre kiderült, hogy mikor kapjuk kézhez. Az Undead Labs nyílt világú játéka május 22-én érkezik Xbox One-ra és Windows 10-re.

A folytatás minden szempontból szebb, nagyobb és összetettebb lesz elődjénél, de a lényege ugyanaz marad: túl kell élni egy zombikkal fertőzött világban, ahol nem az élőhalottak jelentik az egyetlen veszélyt. Más túlélőkkel együtt kell közösséget alkotni, azt fenntartani, vigyázni egymásra, és napról napra gondoskodni a legszükségesebb erőforrásokról. A State of Decay-ben a halál örökre szól – ha egy karaktert utolér a vég, akkor ő végleg eltűnik a játékból, nincs második esély. A második rész mindezt online játékkal is kiegészíti. Négyfős csapatot alkotva, kooperatív módon folyhat a kaland, egymást segítve – vagy, ha valakinek az érdekei mást diktálnak, akkor akár egymást akadályozva.

A megjelenési időpont mellett az előrendelések is elindultak az Áruházban. Aki így tesz, az az alapjáték mellé megkapja a Prepper’s Pack nevű csomagot. Ebben egy exkluzív jármű, egy machete és egy induló készlet van mindenféle alapanyagokkal, amik egy kicsit megkönnyítik a túlélést.

A State of Decay 2 nem fog sokba kerülni. Az alapváltozat 10,400 forintért, míg az Ultimate Edition (amiben két további csomag található) 14,900 forintért rendelhető elő. Megjelenés tehát május 22-én, kizárólag Xbox One-ra és Windows 10-re. Lesz természetesen Xbox One X, cross-play és Play Anywhere támogatás is, vagyis aki a digitális változatot veszi meg, mindkét platformon játszhat vele szabadon. A játékot előrendelni az alábbi linken lehet.