SteelSeries Arctis 9X headset Xbox One-hoz
dreampage 2019. May. 07.

A világ egyik legjobbjának tartott gaming headsete most már Xbox One-hoz is elérhető, dedikált vezeték nélküli protokollal, átlag feletti üzemidővel és Windows Sonic térhangzással. Ezzel újabb nagynevű gyártó terméke lett kapható a Microsoft konzoljához.

Április végén jött a bejelentés, hogy a játékosok között igen komoly reputációval bíró SteelSeries dedikált Xbox One headsetet készít. A rengeteg díjat bezsebelő Arctis sorozat legújabb tagja piacra is került (a hivatalos honlap szerint átmenetileg el is fogyott), és úgy tűnik, megérkezett az Xbox headsetek új királya.

A SteelSeries Arctis 9X headset teljesen vezeték nélküli, nincs szükség vevőegységre vagy bármi másra. Dedikált Xbox wireless kommunikációt használ, ugyanazt, mint a kontrollerek, vagyis csatlakoztatni is ugyanúgy lehet bármelyik Xbox One konzolhoz. Ez a protokoll jobb, mint a Bluetooth, mert gyorsabb és jobb minőségű adatátvitelt tesz lehetővé, mint a Bluetooth. Van benne egyébként ez is, így mobiltelefonhoz is használható, sőt akár játék közben is fogadhatunk vele hívásokat. Discord igazolású, visszahúzható, zajszűrős ClearCast mikrofonja van, az üzemideje pedig magasan átlag feletti, akár 20 óra folyamatos használatot is lehetővé tesz. Az Xbox saját térhangzás-formátuma, a Windows Sonic is támogatott.

Az új headset jellemzői:

  • Xbox Wireless protokoll + Bluetooth 4.1
  • 40 mm-es hangszórók (20-22000 Hz)
  • Windows Sonic támogatás
  • Kétirányú, visszahúzható mikrofon (100-10000 Hz, érzékenység: -38 dBV/Pa)
  • 6 m-es hatótáv, 20 óra üzemidő

A SteelSeries egy rövid áttekintő videót is készített az eszköz lehetőségeiről, kapcsolódási módjáról és az egyéb tudnivalókról.

Magyar boltokban egyelőre nem kapható a profi headset, és információ sincs róla, hogy mikor jut el hozzánk, de remélhetőleg nem kell rá sokat várni. Addig is a hivatalos honlapon további képeket és információkat lehet róla nézni/olvasni. Az első tesztek alapján az egyik, ha nem a legjobb Xbox One headsetről beszélhetünk.