Strange Brigade gameplay bemutató
dreampage 2018. Aug. 15.

Új, hatperces videó érkezett a Strange Brigade játékból. A hónap végén megjelenő kooperatív lövöldözős anyagról minden fontos információ kiderül, a történettől a játékmeneten át a különböző lehetőségekig.

Mintha csak egy elfeledett Indiana Jones történetben járnánk. Az 1930-as évekbeli Afrikába kalauzol a Rebellion (Sniper Elite sorozat, Zombie Army Trilogy) új játéka, a Strange Brigade, ami alapvetően egy kooperatív multira kihegyezett négyfős lövöldözős kalandjáték. Egy feltámadó múmia-királynő, Seteki az oka mindennek, aki négyezer év után úgy gondolja, ideje átvenni a világ feletti uralmat. Csapatunk ezt persze nem támogatja, úgyhogy nekiindulnak, hogy korabeli felszereléseikkel útját állják az ősi hordáknak.

A lövöldözésen kívül egyébként a felfedezésnek is szerepe van, a több helyen elágazó pályákon logikai feladványok megoldásával különleges kincseket és ereklyéket lehet felfedezni, amik karaktereink és fegyvereink képességeit is növelik. A lényeg, persze, az akción marad, a négy karakter eltérő stílusban száll szembe az ellenséggel.

A most kiadott hatperces videóból tulajdonképpen minden megtudható. A kampány története, a négy főszereplő, a játékmenet alapjai és a különböző módok is. A kampány mellett például itt is lesz Horda mód, és Score Attack is, ahol a legmagasabb pontszám elérése a cél. No meg a tápolás és a pénzgyűjtés, hogy még jobb képességekre és módosítókra tegyünk szert.

Kellemes játéknak tűnik tehát a Strange Brigade, ami egyébként már ebben a hónapban, augusztus 28-án megjelenik Xbox One-ra. Kétféle változatban rendelhető elő, a drágábbik Deluxe Edition is olcsóbb, mint sok új játék alapára, ebben a Szezonbérlet is benne van. A játék Xbox One X támogatással érkezik, 4K felbontással és HDR-rel.