Styx: Shards of Darkness előrendelés és trailer
dreampage 2017. Jan. 17.

Tavasszal visszatér a lopakodás mestere, Styx, hogy újra borsot törjön a tündék és emberek orra alá. A változatosabb, nagyobb világgal kecsegtető folytatás már előrendelhető Xbox One-ra, és új trailert is kaptunk hozzá.

2014 egyik érdekes új játéka volt a Styx: Master of Shadows, a Cyanide lopakodós játéka, ami a hagyományos fantasy történeteken csavart egyet, és egy kobold bőrébe bújtatott, hogy kimenekítsünk egy barátot a Világ-Fa szívéből. A játék nem volt tökéletes, de elég népszerű lett ahhoz, hogy folytatást kapjon. A Styx: Shards of Darkness március 14-én jelenik meg Xbox One-ra.

A játék sokkal nagyobb, nyíltabb, színesebb és változatosabb helyszíneken játszódik, mint elődje, ahogy az az alábbi traileren is látszik. A fejlesztők igyekeznek tovább csiszolni a játékmenetet, hogy valóban művészi szintre emeljék a lopakodást. Aki előrendeli a játékot, az megkapja hozzá az Akenash készlet DLC-t, amely két tárgyat tartalmaz:

  • Akenash öltözék – az első rész öltözéke, egyúttal ha klónt hozunk létre, az hosszabb ideig lesz jelen.
  • Akenash tőr – Styx első fegyvere, akit ezzel ölünk meg, annak a hullája azonnal eltűnik.

Érdemes tehát várni az új kalandot, amit immár az Unreal Engine 4 grafikus motor hajt, és ez meg is látszik rajta. Előrendelni az alábbi linken lehet, ára 14,990 forint, vagyis egy szinttel a „szokásos” (bár megszokni sohasem fogjuk) AAA árak alatt van.