Summer Game Fest – Több, mint 60 demóval
dreampage 2020. Jul. 02.

A koronavírus járvány miatt idén elmaradnak a nagy videojátékos rendezvények. Helyettük otthon próbálhatjuk ki a legújabb, még megjelenés előtt álló Xbox One játékokat. Július 21-én indul a Summer Game Fest esemény.

Feje tetejére állt a világ 2020-ban, ami a legtöbb rendezvény elhalasztásához vagy törléséhez vezetett. Nincs ez másként a videojáték-iparban sem, idén minden elmarad. Nem lesz E3, PAX, Gamescom, Tokyo Game Show, tulajdonképpen semmi. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bejelentések és újdonságok nélkül maradnánk, sőt. Ebben a hónapban olyan eseménynek örülhetünk Xbox Live-on, amilyenre korábban még nem volt példa.

A Summer Game Fest Demo Event keretében egy héten át saját konzolunkon tudjuk kipróbálni a legújabb Xbox One játékokat. Vagyis ez tulajdonképpen a hegy és Mohamed esete – ha nem tudunk rendezvényeket látogatni, akkor az újdonságok jönnek el hozzánk. Ráadásul nem is kevés: az esemény keretében több, mint 60 játszható demót kapunk.

Némi tudnivaló ezekről a korai demókról:

 • Ezek nem „hagyományos” demók, amik minden esetben reprezentálják a végleges játékok minőségét. Sokkal inkább korai változatok, amik a megjelenésig még sokat változhatnak, így nem szabad meglepődni, ha egyik-másik még csiszolatlan formában kerül a nagyközönség elé. Vagyis amit ezekben a demókban látunk és átélünk, a végleges produkciók ennél valószínűleg csak jobbak lesznek!
 • A publikált demók mindössze egyetlen hétig lesznek elérhetők az Xbox Dashboardon. Egy részük talán később is felkerül a normál demók közé, de nagy részük – éppen a korai változat miatt – valószínűleg nem. Így érdemes lesz minél többet kipróbálni a szóban forgó héten.
 • A fejlesztők mindenki visszajelzését szeretettel várják. Ha egy játék tetszik (vagy épp nem tetszik), a legtöbb fejlesztő és kiadó megtalálható a közösségi oldalakon, és örömmel fogadják a véleményeket. Ezúttal nem már kész, hanem készülőfélben lévő játékokról van szó, tehát minden visszajelzés hasznos lehet, akár egy valódi rendezvényen.

Mely játékok demói lesznek elérhetők?

Teljes névsor még nincs (az esemény közeledtével konkretizálódik a pontos lista), de néhány címről már biztosan tudni lehet, hogy ott lesz:

 • Cris Tales – Kalandjáték a régi, klasszikus JRPG-k formájában, egyedi időutazós mechanikával. Egy képernyőn láthatjuk tetteink következményeit a múltban, a jelenben és a jövőben.
 • Destroy All Humans! – A népszerű akciójáték remasterje, amelyben földönkívüliként kell lerohanni a bolygót, és elpusztítani minden embert.
 • Haven – Festői kalandjáték, amelyben két főhős egy elhagyott bolygóra menekül, hogy együtt lehessenek.
 • Hellpoint – Intenzív akció-RPG egy hatalmas űrhajó fedélzetén, sötét sci-fi hangulattal és persze rémisztő szörnyek társaságában.
 • Skatebird – Ügyességi játék egy gördeszkázó madárral a főszerepben. Tony Hawk, rettegj!
 • The Vale: Shadow of the Crown – Elsősorban a 3D-s hangzásra építő, középkori kalandjáték, amely a látássérülteknek nyújthat fantasztikus élményt.
 • Raji: An Ancient Epic – Kalandjáték az ősi Indiában. A címszereplő főhősnek meg kell mentenie az öccsét, és meg kell mentenie az emberiséget a démoni hordák támadásától.
 • Welcome to Elk – Grafikus kalandjáték, amely Elk szigetén játszódik, és amelyben minden karakter egyedi történeteket mesél. Valós események alapján.

Mikor lesz a Summer Game Fest Demo Event?

2020. július 21-től egy héten át, magyar idő szerint július 28-ig. Az esemény külön lapot kap majd az Xbox One menüjében, így minden demó könnyen, egy helyen lesz megtalálható.