Surviving Mars: Ilyen lesz X-en
dreampage 2018. Feb. 05.

Nemsokára megérkezik a Haemimont Games (Tropico sorozat, Victor Vran) új stratégiai játéka, amelyben a Marson építhetjük fel az emberiség jövőbeni kolóniáját. Az IGN jóvoltából most az Xbox One X verzióból nézhetünk negyed óra gameplay-t.

Az idei év első komoly stratégiai játékának ígérkezik a Haemimont Games fejlesztésében érkező Surviving Mars. A játék alapötlete nagyon is aktuális: kolóniát kell létrehoznunk a vörös bolygón, és biztosítanunk kell az oda érkező emberek biztonságát és életfeltételeit. Szabadon választhatunk landolási pontot, majd hozzákezdhetünk a terület felderítéséhez és az építkezéshez.

A játék kellően összetett, és igyekszik élethűen bemutatni a Mars kihívásait. Gondoskodnunk kell a megfelelő alapanyagok kitermeléséről, az oxigénről, vízről és élelemről, mielőtt az emberi telepesek megérkeznek. Ráadásul az sem biztos, hogy egyedül vagyunk: minden végigjátszás során véletlenszerű „rejtélyes” események történhetnek, vagyis minden eshetőségre fel kell készülni.

Az Xbox One X támogatásról egyelőre nincsenek pontos részletek, videó viszont már van – az IGN közölt egy negyedórás gameplay bemutatót a napokban. Eszerint a 4K támogatás adott. Íme, így kezdődik a Mars kolonizálása Xbox One X-en.

A Surviving Mars március 15-én jelenik meg Xbox One-ra. Akit egyébként érdekel a téma, annak addig is ajánlható a Planetbase és az Aven Colony is, amik szintén hasonló témát dolgoznak fel, nem is sikertelenül.