Surviving Mars – Kizöldül a bolygó
dreampage 2019. May. 17.

Új kiegészítő érkezett a Haemimont Games sci-fi stratégiai játékához. Most már nem csak túlélhetjük és meghódíthatjuk, de terraformálhatjuk is a Marsot. Ezen a hétvégén ráadásul mindenki kipróbálhatja az alapjátékot ingyen.

A tavalyi év egyik legjobb stratégiai játéka volt Xbox One-on a Surviving Mars. A Haemimont Games és a Paradox Interactive közös játékában emberi kolóniát építhetünk fel a vörös bolygón, először robotokkal teremtve meg az alapokat, majd emberi utasokkal, tudósokkal, mérnökökkel és turistákkal népesítve be a Mars-bázist. A játék már alapjáraton sem volt kis falat, a megjelenés óta viszont rendszeresen kapott játékmeneti csiszolásokat és kisebb-nagyobb tartalmi bővítéseket.

A legújabb kiegészítőben a „vörös bolygó” már nem is annyira vörös. A Green Planet kiegészítőben terraformálhatjuk, és így emberi életre alkalmassá tehetjük a világot üvegburák nélkül. A folyamatra, persze, oda kell figyelni, a légkör, a hőmérséklet, a víz és a növényzet értékeit is megfelelően kell beállítani. A Mars felszínét ezután termőfölddé alakíthatjuk, hogy növények és állatok is élhessenek rajta. Hét új épület segít a procedúrában, de a terraformálás veszélyekkel is jár. Az üvegházhatású gázok kibocsátása környezeti katasztrófát is okozhat, a savas eső csökkenti a termőföld minőségét, egy óvatlan meteor becsapódás pedig tönkreteheti az addigi munkát.

A Surviving Mars: Green Planet DLC kétféle változatban kapható. Az alapváltozat tartalmazza az új épületeket és a terraformálás folyamatát, míg a Plus kiadás emellett házi- és haszonállatok tenyésztésére is lehetőséget ad.

Azért is aktuális a kiegészítő megjelenése, mert Surviving Mars ingyenes hétvége van. Ez azt jelenti, hogy minden Xbox Live Gold tag ingyen letöltheti, és korlátlanul játszhatja az alapjátékot, így meg lehet ismerni a marsi kaland kezdeteit, és akinek tetszik, most 67% kedvezménnyel, kevesebb, mint kétezer forintért megveheti. A játék egyébként Xbox Game Pass tagsággal is elérhető.