Szeptemberben jön az Everspace
dreampage 2016. Aug. 17.

A Gamescom alkalmából közölték a fejlesztők a sokak által várt űrhajós lövöldözős játék megjelenési dátumát – igaz, ez még csak Game Preview kiadást jelent, de nagy lépés a projekt számára.

Szeptember 14-én válik elérhetővé az Everspace a Game Preview Program keretén belül Xbox One-on és Windows 10-en is – jelentette be a fejlesztő Rockfish Games. Egyúttal ez lesz az első játék a Windows 10-es GPP-ben, amit ezzel a Microsoft az Xbox One után erre a platformra is kiterjeszt.

Az Everspace egy roguelike 3D-s űrhajós lövöldözős játék elképesztően látványos grafikával és effektekkel, amelyet halál esetén ugyan mindig elölről kell kezdenünk, de az összegyűjtött alapanyagoknak és tárgyaknak hála mindig egyre erősebben futhatunk neki a kalandnak. A különböző rendszerekben más és más kihívások várnak, például környezeti hatások, ellenségek, de lesznek űrállomások is, ahol vásárolhatunk. A teljes verzió viszont ennél sokkal többet fog tudni:

  • Összesen háromféle űrhajó eltérő képességekkel és induló felszereléssel
  • Minden hajóban dinamikus belső nézet és műszerfal
  • Elágazó történet egyedi szereplőkkel és forgatókönyvvel
  • Hardcore mód, amiben a halál tényleg végleges
  • A PC verzióban VR támogatás (Oculus Rift és HTC Vive)

Ahogy az a videón is látszik, nagyon látványos cuccot kapunk hamarosan, így az Elite Dangerous, a Starpoint Gemini 2 vagy a Rebel Galaxy mellé egy újabb címet véshetünk be a jófajta űrhajós játékok sorába. A fejlesztés alatt álló verziót tehát jövő hónap közepétől nyüstölhetjük.