Szexi, brutális színjáték
dreampage 2017. Mar. 22.

A Tequila Works legújabb játéka igazi kuriózumnak ígérkezik. Egy különleges hangulatú ódon villában kell megmentenünk a vendégek életét. A The Sexy Brutale előrendelhetővé vált Xbox One-ra.

A spanyol Tequila Works (Deadlight, Rime) legújabb játéka egy soha véget nem érő álarcosbálba invitálja a játékosokat, ahol a vendégek mind meghalnak – hacsak egyenként meg nem mentjük az életüket. A bál házigazdája, a márki sehol sem található, a vendégek pedig egyenként halnak szörnyű halált. A játék főhőseként mi védettséget élvezünk a ház átkával szemben, úgyhogy rajtunk a sor, hogy elejét vegyük a tragédiáknak, és a mindig újrakezdődő bálon megmentsük a többieket.

A The Sexy Brutale egy izometrikus nézetű, kimondottan stílusos puzzle-kalandjáték, amelyben mindig arra kell rájönni, melyik szobában van a kulcs az aktuális áldozat megmentéséhez. A játék korabeli némafilmek hangulatát idézi meg míves szövegekkel, zongora zenével, a feszültségről pedig a valós időben történő események gondoskodnak. Érdekes – és persze gyanúsabbnál gyanúsabb – szereplők, aprólékosan kidolgozott szobák, egyedi játékmenet. Különleges produkció, ahogy az a traileren is látszik.

Már nem is kell sokat várni erre a különlegességre: a játék április 11-én jelenik meg, és a napokban előrendelhetővé, illetve előtölthetővé vált az Xbox Áruházban. A két és fél gigás játék 3,990 forintot kóstál, ennyiért vehetünk részt az év legbizarrabb báljában.