Szó szerint DLC-t kap a Cuphead
dreampage 2019. Jul. 03.

Letölthető tartalommal gazdagodik a Studio MDHR fantasztikus platformere, a Cuphead. A DLC neve pedig pontosan az: Delicious Last Course, azaz DLC. Szóviccnél azért többről van szó.

Az utóbbi évek egyik legstílusosabb játéka lett a Cuphead, amely még úgy is kiemelkedik az indie játékok mezőnyéből, hogy lassan Dunát lehet velük rekeszteni. Az elképesztően látványos, az 1920-as évek animációs filmjeire emlékeztető játék a hardcore játékosok millióit bűvölte már el, ennek pedig a jelek szerint még nincs vége. A fejlesztők már eddig is frissítették a játékot kisebb ingyenes újdonságokkal, most viszont megérkezett az első videó az utolsó – és egyben legnagyobb – DLC-ről, amelynek neve… DLC. Mármint, tényleg: Delicious Last Course (finom utolsó fogás).

Bár a kiegészítőt eredetileg 2019-es ígérték, a Studio MDHR jó munkásemberei a minőséget tartják szem előtt, úgyhogy végül úgy döntöttek, a tartalom csak valamikor jövőre érkezik. Ez rossz hír, de a Cuphead rajongóinak bizonyára megéri várni rá. Kihívásban és új lehetőségekben nem lesz hiány:

  • Kapunk egy új, játszható karaktert – Ms. Chalice dupla ugrás képessége alapvetően változtatja meg a játékmeneti lehetőségeket. Őt az eddigi helyszíneken is irányíthatjuk majd, így az egész játékot újfajta módon játszhatjuk végig.
  • Egy teljesen új sziget kerül a játékba, új fegyverekkel, bónuszokkal és természetesen főellenségekkel.

Hogy néz ki mindez mozgásban? Valahogy így:

A Cuphead: Delicious Last Course megjelenése tehát még odébb van, de addig is aki szeretne tenni egy próbát a játékkal, megveheti a Microsoft Áruházból. Xbox Play Anywhere cím, tehát Xbox One-on és Windows 10 PC-n is játszható. De a képernyőhöz vágott kontrollerekért senki nem vállal felelősséget, úgyhogy csak nyugodtan.