Támadnak a lámák
dreampage 2018. Feb. 01.

Megjelenési dátumot és Xbox Play Anywhere támogatást kapott a Roguecode konzol exkluzív lövöldözős játéka, amihez hasonlót még egész biztosan nem láttunk a játékok világában. Érkezik a Vicious Attack Llama Apocalypse.

Azt hitted, már mindent láttál. Hogy minden elképzelhető fenyegetéstől megmentetted már a világot. De tévedtél. És akkor ők lecsapnak. Ők! A halálos harci lámák. Uralmuk alá hajtják a bolygót, és te mindezt tehetetlenül figyeled – hacsak be nem pattansz egy atom erős lépegető robot botkormánya mögé, és szitává nem lövöd a gonosz szőrös bégető seregét!

Esküszöm, nem szívtam semmit, de aki a Vicious Attack Llama Apocalypse történetét kitalálta, az valószínűleg igen. A Roguecode PC-re és Xbox One-ra érkező kétkaros lövöldözős játéka ráadásul a teljességgel képtelen alapötlet dacára nem is tűnik rossznak. Egyszerre kapunk egy felülnézetes, kétkaros lövöldözős anyagot, és egy roguelike játékot, a két műfajt ötvözi ugyanis a produkció. Utóbbi azt jelenti, hogy rengetegszer fogunk meghalni, de minden újrakezdéssel erősebbek lehetünk, így egyre mélyebbre hatolhatunk a lámasereg központja felé.

A játék megjelenési dátuma már ismert, február 26-án ugorhatunk neki az árkád kalandnak.

Új hír viszont a játékkal kapcsolatban, hogy nem csak konzol exkluzív megjelenés, de időközben Xbox Play Anywhere támogatást is kapott, mégpedig a játékosok visszajelzései miatt. Így elég lesz egyszer megvenni, és Xbox One-on és Windows 10-en is játszható lesz, a mentés pedig szinkronizálódik a két eszköz között. Az örömhírt a fejlesztők egy nem kevésbé idióta trailerben közölték.

A Vicious Attack Llama Apocalypse igazi véres-röhögős szórakozásnak ígérkezik, egyjátékos és helyi kooperatív móddal, valódi fizikával rendelkező tereptárgyakkal… és remélhetőleg minőségi játékmenettel, miután már lassan három éve fejlesztik. Meglátjuk február 26-án.