The Complex – Új interaktív sci-fi hamarosan
dreampage 2020. Feb. 07.

A Wales Interactive március végén új interaktív filmmel örvendezteti meg a játékosokat. Ezúttal egy laboratóriumban kell a főhősök életéért küzdenünk egy vegyi támadás utáni Londonban. Izgalmas történettel érkezik a The Complex.

Aki szereti az élőszereplős film-játékokat, az mostanában örülhet – a Wales Interactive évente több ilyen címmel is előrukkol, ezek ráadásul nem is rossz alkotások. Olyan produkciókról beszélünk, mint a Late Shift, The Infectious Madness of Doctor Dekker, The Bunker, The Shapeshifting Detective vagy a Simulacra (tessék ezeket megkeresni az Áruházban, remek cuccok). Hozzájuk csatlakozik a kiadó legújabb címe, a március 31-én megjelenő The Complex, ami egy izgalmas sci-finek ígérkezik.

A The Complex története Londonban játszódik, amit ismeretlen vegyi támadás ér. Két tudós egy titkos laboratóriumban találja magát bezárva, ahol fogy a levegő és az idő, közben pedig áldozatait szedi a rejtélyes biofegyver. Kiderül, hogy a laborban valami titkot is őriznek, úgyhogy versenyfutás kezdődik a szereplők és mindenki más életéért…

Egy hagyományos interaktív filmmel van dolgunk, vagyis teljesen élőszereplős alkotás, ahol bizonyos pontokon választás elé kerülünk. Döntéseink függvényében alakul a történet, és összesen 8 befejezés érhető el. A sztori folyamán a szereplőkkel való viszonyunkat is nyomon követhetjük, a végigjátszás után pedig még a személyiségünket is kielemzi a játék, hogy mennyire voltunk humánusak, vagy esetleg könyörtelenek a cél érdekében.

A játék rendezője Paul Raschid, írója pedig A Szolgálólány Meséje tévésorozat mögött álló Lynn Renee Maxcy. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Michelle Mylett (Letterkenny, Bad Blood), Kate Dickie (Trónok Harca, A Boszorkány) és Al Weaver (Grantchester).

A The Complex 2020. március 31-én jelenik meg Xbox One-ra. Digitális előrendelés egyelőre még nincs, de várhatóan nem lesz túl magas ára. Az interaktív mozik kedvelőinek mindenképp érdemes lesz rá odafigyelni, a műfaj egyik legígéretesebb darabját kaphatjuk, ha minden jól megy.