The Dark Eye kalandjátékok érkeznek hamarosan
dreampage 2021. Jan. 14.

A Daedalic Entertainment a mai napon jelentette be, hogy január 27-én érkezik két remek kalandjáték az Európában népszerű The Dark Eye asztali szerepjátékok világában. A Chains of Satinav és a Memoria már előrendelhető Xboxra.

Hamarosan tovább bővül a klasszikus „point and click” kalandjátékok patinás mezőnye, köszönhetően a műfajra szakosodott Daedalic Entertainment munkásságának. Az Európában, főleg Németországban népszerű The Dark Eye univerzumban játszódó két produkció egyszerre, január 27-én válik elérhetővé Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon. Ez az első alkalom, hogy a konzolos játékosok Aventuria világába léphetnek.

A The Dark Eye: Chains of Satinav főszereplője Geron, akit Andergast királya azzal bíz meg, hogy fogjon el rejtélyes varjakat, amelyek országát látszanak romlásba dönteni. A feladat persze nehezebbnek bizonyul, mint amilyennek elsőre tűnik, és Geron hamarosan élete kalandjában találja magát, amely az ismert világ határain túl mutat.

A The Dark Eye: Memoria az első kalandjáték követlen folytatása, és tulajdonképpen két történet egyben. A különböző korszakokban játszódó produkció egyik főhőse Sadja, a dél hercegnője, akinek vágya nagy harcossá válik, míg a másik főszereplő a már megismert Geron, aki kedveséről igyekszik egy átkot feloldani. Az események hamarosan összekötik a két karaktert, a cselekmény pedig azzal fenyeget, hogy romba dönt mindent, amit a két hős szeret a világban.

A játékok főbb ismertetőjegyei:

  • Aventuria fantasztikus világa, epikus kalandokkal, amelyeket a The Dark Eye szerepjáték alkotói írtak
  • Epikus fantasy soundtrack és profi szinkron
  • Gyönyörű, kézzel rajzolt hátterek és részletes 3D-s karakterek
  • A The Whispered World és a Deponia alkotóinak játékai

Mindkét produkció, a Chains of Satinav és a Memoria is előrendelhető a Microsoft Store-ban 6.900 forintért. Akit érdekel, ingyenes demót is letölthet mindkettőhöz.