The Division: 1.8 és ingyenes hétvége
dreampage 2017. Dec. 06.

Megjelenése óta nem kapott ekkora lökést a Tom Clancy’s The Division. Megérkezett az eddigi legnagyobb ingyenes frissítés, ráadásul a napokban az összes tartalom ingyen kipróbálható.

Továbbra is mindent megtesz a Ubisoft, hogy újra népszerűvé tegye a játékosok között a Tom Clancy’s The Division hóval és fertőzéssel borított világát. Ez a hét nagyon fontos a játék számára, ugyanis kiadták az eddigi legnagyobb bővítményt, az 1.8-as frissítést, a hétvégén pedig minden Xbox Live Gold tag ingyen letöltheti a játékot, és a komplett tartalmat (beleértve az eddigi DLC-ket is) szabadon játszhatja.

Az 1.8-as frissítés tényleg komoly újításokkal operál, hiszen nemcsak új terület, de játékmódok, tárgyak és sok más is bekerült a játékba, illetve már meglévő mechanikák is módosultak.

  • Egy teljesen új körzet (West Side Pier), és egy új műveleti központ (Camp Clinton).
  • Új játékmód: Resistance – ez tulajdonképpen a Horda mód helyi megfelelője, négyfős kooperatív mód, összesen 20 hullámban érkező, egyre erősebb ellenfelek támadását kell kivédeni. A hullámok között a harci terület egyre nagyobbá válik, és különböző védelmi rendszereket építhetünk ki.
  • Új játékmód: Skirmish – hagyományos 4v4 PvP játékmód. Kis térképek, rövid meccsek, sok közelharc. Az itteni játék a Last Stand szintet emeli.
  • Átalakított Underground mód – most más a föld alatt is vannak ellenőrzőpontok, illetve felbukkannak nagyon erős ellenfelek (Hunterek), akiket legyűrve még jobb jutalmakat kapunk.
  • Rogue 2.0 – a Dark Zone-ban most már manuálisan is be lehet kapcsolni a Rogue (Renegát) módot, és indulhat a PvP vadászat. A potenciális jutalmak is megnőttek.
  • Tárgy optimalizálás – megjelent a műveleti központban egy új állomáshely, ahol SHD technológiáért cserébe bármelyik fegyver vagy páncél statisztikáit növelhetjük.
  • Új egzotikus fegyverek – négy új nevesített fegyver került a játékba, illetve számos más módosítás is történt az árusok, a felszerelés statisztikák és egyéb apróságok tekintetében. Aki a teljes változáslistára kíváncsi, megtalálja ezen az oldalon.

Ingyenes hétvége

Minden Xbox Live Gold előfizető ingyen letöltheti, és korlátlanul játszhatja a játékot Xbox One-on. Ebbe most először a fizetős DLC-k is beletartoznak, vagyis tényleg minden tevékenységbe bele lehet kóstolni.

A The Division ingyenes hétvége időtartama, magyar idő szerint:

2017. december 7. (csütörtök) 8:00 – december 11. (hétfő) 8:00

Ez idő alatt az alapjáték 70%, a Gold Edition 67% kedvezménnyel lesz kapható. Természetesen az ingyenes időszak alatt elért minden eredmény megmarad, és átvihető a véglegesen megvett játékba.