The Division 2 – Irány New York
dreampage 2020. Mar. 03.

A mai napon nagyszabású kiegészítővel bővül a Ubisoft lövöldözős RPG-je, a Tom Clancy’s The Division 2. A Warlords of New York alcímű bővítménnyel visszatérhetünk Manhattanbe, ahol a vírust elterjesztő Aaron Keener után kell nyomoznunk.

Továbbra sem hagyja magára a Tom Clancy’s The Division 2 játékosokat a Ubisoft. A nyílt világú, online lövöldözős szerepjáték megjelenése óta szinte folyamatosan kapta a frissítéseket, javításokat, új helyszíneket és küldetéseket, most pedig egy minden eddiginél komolyabb bővítménynek örülhetünk. A Warlords of New York egy nagyméretű kiegészítő, amely nem pusztán új küldetésekkel, hanem egy új, nyílt városrésszel és komplett történettel folytatja a cselekményt.

Washington DC után a Division ügynököket újra New Yorkba szólítja a kötelesség. Irány vissza tehát az első rész helyszínére, de ezúttal egy teljesen új városrészt kapunk. A négy kerület (Two Bridges, Civic Center, Battery Park és Financial District) szabadon bejárható, és a környezet is változik, hiszen nyolc hónappal járunk az első rész után – a havas utcákat késő nyári időjárás váltja fel.

A történetben kulcsszerepet játszik Aaron Keener, az első rész rejtélyes gonosza is, aki most új biológiai támadást tervez a város és a világ ellen. Levadászni viszont nem lesz egyszerű, ugyanis Renegát Ügynökök veszik körül, akik a városban garázdálkodnak több bűnbanda élén is. Szóval ezúttal nemcsak általános rosszfiúkkal, hanem csúcstechnikával rendelkező kiugrott Ügynökökkel is fel kell venni a harcot Manhattan utcáin.

A kiegészítőben persze nemcsak új helyszínt és küldetéseket kapunk, hanem sok minden mást is. A játék frissítésével új játékmechanikákat kapunk, amik érintik a karakterfejlesztést, a Dark Zone területeket és a különböző Endgame tartalmakat is. Az új játékosok sem maradnak le semmiről: a kiegészítő megjelenése után lehetőség lesz rögtön 30-as szintű karaktert létrehozni, így az új játékosok is azonnal megkezdhetik a vadászatot New York utcáin, ha akarják. Megnő a maximális szint is, ezúttal már 40-ig mehetünk fel.

Új játékosok számára kapható a Warlords of New York Edition is, így aki még nem lépett be a Division 2 világába, az az alapjátékot és a kiegészítőt egyben megveheti (a linket lásd lent). A már veterán játékosok a kiegészítőt külön vásárolhatják meg 9,200 forintért.

A mai napon (március 3-án) a The Division 2 játékban szerver karbantartás lesz, magyar idő szerint 9:30-tól körülbelül három órán át, amellyel a Ubisoft néhány kezdet hibát igyekszik orvosolni. Utána megnyílnak Manhattan kapui.

A Tom Clancy’s The Division 2: Warlords of New York Edition az alábbi linken érhető el Xbox One-ra.