The Division 2 Raid: Operation Dark Hours
dreampage 2019. May. 16.

Ma érkezik a Tom Clancy’s The Division 2 eddigi legkomolyabb kihívása, az első raid. Nyolc fős extrém háború Washington nemzetközi repülőterén – viszont csak baráti társaságok számára, ami sokak szemében lehet rossz hír.

A heti frissítéssel már bekerült a játékba, ma este, magyar idő szerint 18:00 órakor pedig aktiválódik is a Tom Clancy’s The Division 2 első raid feladata, az Operation Dark Hours. Ez a sorozat történetének első, 8 játékosra kalibrált küldetése, amely ráadásul több szempontból is eltér az eddig megszokott tevékenységektől.

A történet szerint, bár a CERA megpróbálta visszaszorítani a járvány terjedését, a Washington Nemzetközi Repülőteret végül beborította a halálos DC-62 anyag, úgyhogy az egész reptér elhagyatottá vált. Amikor a Black Tusk bevonult a városba, elfoglalta a létesítményt, és a legmodernebb csúcstechnikával rendezte be azt. Most a Division ügynökök megpróbálják visszafoglalni, de nem lesz egyszerű dolguk, hiába vannak nyolcan.

Amit a raidről tudni érdemes: extrém nehézségű és hosszúságú küldetés egy új helyszínen, kizárólag 8 fős csapatok részére. Kevesebb játékossal is el lehet indítani, de ellentétben más tevékenységekkel, a kihívás itt nem skálázódik, mindig 8 ügynökre lesz szabva az ellenfelek száma és ereje. További megkötés, hogy a raidben nincs publikus matchmaking – csak és kizárólag barátokkal, vagy manuálisan meghívott játékosokkal (klán vagy LFG) lehet feltölteni a csapatot. A küldetés során két, 4 fős szakasz halad egymás mellett, és teljesen egyedi főellenségeket kell legyőzni, akik eddig nem látott technológiákkal és támadási mintákkal osztják a halált.

Természetesen a jutalom sem marad el, az Operation Dark Hours ugyanis exkluzív zsákmánnyal kecsegtet:

  • Új Gear Setek (felszerelés-készletek)
  • Egy új egzotikus fegyver
  • Exkluzív öltözékek
  • További exkluzív jutalmak azoknak, akik az első hét folyamán teljesítik a raidet

A raid követelményei:

  • 30-as szintű karakter
  • World Tier 5 elérése
  • Legalább 490-es Gear Score

Az Operation Dark Hours küldetést a raid vezető (az a játékos, aki létrehozta a csoportot) indíthatja a Művelet Központ helikopterénél. A Ubisoft még egy érdekességgel készült: az első csapat, amelyik teljesíti a raidet, emléktáblát kap a Fehér Házban a játékosok neveivel. Bár a publikus matchmaking hiánya sokak számára fájó pont, azért remélhetőleg így is sokan megpróbálják teljesíteni a feladatot. Sok sikert, ügynökök!