The Game Awards 2020 összefoglaló
dreampage 2020. Dec. 11.

Rendben lezajlott az év utolsó videojátékos eseménye, a hagyományosan decemberben megtartott The Game Awards. A 2020-as műsorban az Xbox is komolyabb szerepet kapott, újdonságokkal és bejelentésekkel. Ezekből következik egy rövid összefoglaló.

Évek óta a The Game Awards rendezvénnyel zárul az esztendő – a műsor egyszerre díjátadó és kisebb show egyben, ahol gyakran mutatkoznak be új játékok. Tavaly például itt vethettük az első pillantást az Xbox Series X-re is. Ekkora horderejű bejelentés idén nem történt, így is kaptunk viszont remek bejelentéseket, és néhány újdonságról is lehullt a lepel.

Új trailert kapott a jó hosszú című NieR Replicant ver.1.22474487139… A Square-Enix klasszikus akciójátékának felújított változata 2021. április 23-án érkezik Xboxra, és a gameplay videó alapján egy látványos, gyors, tükörsima kalandra számíthatunk.

Maradjunk még a japánoknál: a Bandai-Namco is megmutatta új játékát – sztori trailert kapott a jövőre érkező Scarlet Nexus. A látványos akció-RPG-t nyáron vehetjük birtokba, Series X|S konzolokon gyönyörű 60 fps-sel élvezhetjük majd.

Végre mozgás közben is megnézhettük a soron következő Warhammer 40000 játékot. A Darktide konzolokon elsőként Xbox Series X|S-re érkezik, a gameplay trailer alapján pedig egy látványos és igencsak akciódús történetet kapunk.

Jövő év első felében nagyszabású frissítést kap az Elite Dangerous. Az Odyssey alcímű fizetős kiegészítővel végre a saját lábunkra állhatunk, légkörrel rendelkező bolygókra is leszállhatunk, és megjelenik az FPS harc az űrszimulátorban.

Evezzünk exkluzív vizekre. A Microsoft és az Asobo Studio végre bejelentette, amit hallani akartunk: jövő nyáron Xbox Series X|S konzolokra érkezik a Microsoft Flight Simulator, az idei év talán legelképesztőbb játéka. Az alábbi trailer is Series X-en lett rögzítve.

Az Xbox Game Studios legújabb és legnagyobb fejlesztőcsapata, a The Initiative is megmutatta, min dolgozik. Első játékuk a Perfect Dark, a legendás franchise újraélesztése, egy nagyszabású futurisztikus kémtörténet, természetesen Joanna Darkkal a főszerepben.

Végül, de nem utolsó sorban Xbox Game Pass. A havidíjas szolgáltatás kínálatába hamarosan további fantasztikus játékok kerülnek be. Jön a Skyrim, de végre a komplett Yakuza sorozat is Xboxra látogat. A The Game Awards-on bejelentett új Game Pass játékok:

  • The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (december 15-től)
  • Neoverse
  • Killer Queen Black
  • Cyber Shadow
  • Among Us (PC)
  • Yakuza 3-4-5 Remastered
  • Yakuza 6: The Song of Life

Bár eddig sem volt titok, de az a mostani Game Awards-on is nyilvánvalóvá vált, hogy Xbox konzolokon 2021-ben és utána sem fogunk unatkozni. Ezzel pedig ezt a meglehetősen nehéz évet végre magunk mögött tudhatjuk.

Mindenkinek jó játékot kívánok az idei ünnepekkor, jövőre és azután is!