The Outer Worlds: Peril on Gorgon gameplay
dreampage 2020. Sep. 01.

Hamarosan megérkezik az Obsidian Entertainment sci-fi szerepjátéka, a The Outer Worlds első nagy kiegészítője, amelyből most 12 percnyi gameplay bemutatót nézhetünk végig. Szeptember 9-én érkezik a Peril on Gorgon.

Alig több, mint egy hétre vagyunk attól, hogy megjelenjen az utóbbi évek egyik legjobb RPG-je, az Obsidian Entertainment által fejlesztett The Outer Worlds első, nagyszabású kiegészítője, a Peril on Gorgon. Az új kaland megismeréséhez szerencsére nem kell rövid trailerekre és írott információkra hagyatkoznunk, a fejlesztők ugyanis tizenkét percnyi gameplay bemutatót raktak össze ehhez. A videót Carrie Patel, a játék rendezője kommentálja.

A The Outer Worlds: Peril on Gorgon a címben szereplő Gorgon aszteroidán játszódik, amely a Halcyon kolónia egyik legambiciózusabb projektjének adott egykor otthont. Itt fejlesztették, és gyártották nagy mennyiségben az Adrena-Time nevű gyógyszert (legyünk őszinték: drogot), amely a kolónia munkásainak teherbírását hivatott volna növelni. Hosszas fejlesztés és számtalan meghiúsult kísérlet után a Spacer’s Choice vállalat végül beszántotta a projektet, az elhagyatott gyártelepek pedig banditák és más kétes alakok rejtekhelyévé váltak.

Öt évvel az Adrena-Time projekt vége után egy dúsgazdag megbízó, Minnie Ambrose keresi meg hősünket azzal, hogy keressük meg édesanyját, Dr. Olivia Ambrose-t, aki a fejlesztési projekt vezetője volt. Irány tehát a Gorgon aszteroida, ahol veszélyes kanyonok, őrült banditák, és még őrültebb exkollégák várnak, nem is beszélve a Halcyon kolónia egyik legnagyobb rejtélyéről.

Az új történetszál mellett a kiegészítő természetesen újfajta ellenfeleket és tárgyakat is tartalmaz. Három új fegyver és páncélvariánsok, illetve más felszerelések várnak az aszteroidán. A bővítményt el lehet kezdeni a Monarch bolygó eseményei után, vagy aki már végigjátszotta a teljes játékot, az az utolsó mentésével ugorhat neki az új kalandnak. Nő a maximális szint is, ezúttal 33-ra.

Akit a fenti információk és a hosszú gameplay bemutató meggyőzött, az szeptember 9-től vásárolhatja meg a Peril of Gorgon kiegészítőt külön, vagy a The Outer Worlds kiegészítő-bérlet részeként, amely a jövőre megjelenő második bővítményt, a Murder on Eridanos-t is tartalmazza. Az Xbox Game Pass tagok 10% kedvezményt kapnak minden DLC árából.