The Talos Principle – Xbox One X támogatással
dreampage 2018. Aug. 31.

Előzetes bejelentés nélkül, teljes meglepetésként jelent meg a The Talos Principle Xbox One verziója. A Croteam és a Devolver Digital gyönyörű puzzle kalandjátéka ráadásul kedvezménnyel kapható, és Xbox One X támogatást is kapott.

Erre mondják, hogy jobb később, mint soha: négy évvel az eredeti PC verzió után Xbox One-ra is megjelent a Croteam (Serious Sam sorozat) sokszoros díjnyertes kalandjátéka, a The Talos Principle. A játékot sokan minden idők egyik legjobb puzzle alkotásának tartják lenyűgöző grafikája, okos feladványai és kiválóan megírt története miatt. Most mi is próbára tehetjük benne magunkat.

A The Talos Principle egy „filozofikus, belső nézetű puzzle kaland”, amelyben egy furcsa, kettős világot járhatunk be, ahol ősi romok és fejlett technológia találkozik. A feladatunk számos (több, mint 120) logikai feladványt megoldani, de közben feltesszük a kérdést, kik is vagyunk igazából, és milyen céllal hoztak ide – vagy miért hoztak létre. A játék történetét Tom Jubert (FTL, The Swapper) és Jonas Kyratzes (Infinite Ocean) írta.

A játék Xbox One-os megjelenése legalább olyan titokzatos, mint a története. A néhány napja kiszivárgott achievement listán kívül például semmiféle előzetes információt nem kaptunk a játékról, az viszont látszik, hogy megérte a várakozás: nem egyszerű portot kaptunk, hanem egy Xbox One X-re feljavított változatot, úgyhogy a 4K tévék tulajdonosai a lehető legszebb formájában élvezhetik a kalandot. További jó hír, hogy az első két hétben 20% kedvezménnyel tölthető le.

Indulhat tehát a világ felfedezése Xbox One-on is, a The Talos Principle legszebb változatával. A játék megtalálható az alábbi linken, mindössze 7,992 forintért vihető a hatgigás kaland.