Tölthető a Descenders
dreampage 2018. May. 15.

Mától bringára pattanhatunk, és szédítő lejtőkön száguldhatunk le, mert megérkezett Xbox One-ra a RageSquid új játéka a Game Preview programba. Konzolon is elstartolt a Descenders.

Néhány hónapja jelentette be a holland RageSquid csapata (akiknek az Action Henk játékot is köszönhetjük), hogy a konzolok közül egyedüliként Xbox One-ra is megjelenik a Descenders, amely nem mindennapi témát dolgoz fel. A mountain bike sport nem olyasmi, amit gyakran viszontlátunk a videojátékok világában, úgyhogy ilyen szempontból mindenképp érdekesség. Egy ügyességi játék, amelyben procedurálisan generált domboldalakon kell leszáguldani és trükközni.

A karrier módban három csapat közül választhatunk, mind más célokat helyez előtérbe. A nagy sebesség, a minél gyorsabb lejutás, vagy a legvadabb trükkök képezhetik céljainkat, ezekért reputációt kapunk. Minél magasabbra jutunk a képzeletbeli ranglétrán, annál újabb és jobb kerékpárokat, felszereléseket nyithatunk meg, és egyre veszélyesebb tájakra juthatunk el. Hibázás esetén a reputációnk egy részét elveszítjük, egy pályát pedig csak meghatározott alkalommal próbálhatunk meg teljesíteni.

Az Xbox One verzió egyelőre csak a Game Preview program keretében elérhető, vagyis ez még csak egy félkész változat, minimális tartalommal és funkcionalitással. Ám már így is örülhetünk exkluzív tartalomnak – minden Xbox One játékos kap egy speciális Xbox öltözéket a karakterére. Aki Mixeren közvetíti a játékot, az egy ahhoz passzoló ruhát is kap majd.

Mixer integráció egyébként is kerül a Descenders-be. A nézők befolyásolhatják az élő közvetítést, segíthetik vagy akadályozhatják a játékost. Végezetül Xbox One X támogatást is kapunk, bár ennek részleteit a fejlesztők egyelőre nem ismertették.

A Descenders ma került fel az Áruházba az Xbox Game Preview keretén belül, és az első héten 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Van ingyenes próbaváltozata is, úgyhogy mindenki tehet vele egy kört, mielőtt döntene. Hiánypótló érdekesség, ami remélhetőleg nem csak témájában lesz izgalmas. Végleges megjelenési időpont egyelőre nincs.