Tölthető a Divinity: Original Sin 2
dreampage 2018. May. 16.

Az utóbbi évek egyik legjobb szerepjátékát a konzolosok közül az Xbox One játékosok kapják meg először. A Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition mától elérhető az Xbox Game Preview programban.

Nagy siker volt három éve a Larian Studios szerepjátéka, a Divinity: Original Sin, ami egy ritkán látott mélységű, kidolgozású kaland volt a műfaj legelkötelezettebb rajongói számára. A konzolok számára ráncfelvarrott kiadás is szépen muzsikált, úgyhogy nem volt kérdés a folytatás sem. Ami idén augusztusban érkezik – de nem Xbox One-on, a Microsoft konzolján ugyanis már mától elérhető, köszönhetően a Game Preview programnak.

Az új részben ismét a világ megmentéséért folyik a harc (mi másért), a játék pedig semmit nem ad fel az előd értékeiből. Ha lehet, egy még szebb, még szabadabb és taktikusabb RPG-t kapunk, amelyben öt faj hat karakteréből választhatunk, vagy létrehozhatjuk saját főszereplőnket, és a kooperatív mód is támogatva van, osztott képernyőn ketten, online négyen is kalandozhatnak a Divinity világában.

A Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition nem véletlenül kapta ezt az alcímet, a fejlesztők szerint több száz hibajavítást és játékmeneti csiszolást tartalmaz, a változáslista több, mint 45 oldalt tesz ki. Egyelőre persze nincs kész, ezért is Game Preview, ennek viszont előnye is van: ingyenes próbaverzió.

A fejlesztők humorára jellemző az a videó, amit az Xbox verzióhoz kiadtak. Úgy oldották meg a visszajelzési (feedback) rendszert, hogy egy játékbeli karakter, Feedback Billy beszélgetéseivel mondhatunk véleményt a készülő produkcióról.

A Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition már tölthető az Áruházból, a végleges változat idén augusztusban jelenik meg Xbox One-ra. A Game Preview verzió vásárlóinak természetesen automatikusan frissülni fog.