Tölthető a Playerunknown’s Battlegrounds
dreampage 2017. Dec. 12.

Az év legnagyobb videojáték-sikere mostantól Xbox One-ra is elérhető, miután a PUBG bekerült a Game Preview programba. A játék letölthető, a szerverek élnek – indul a konzolos battle royale őrület.

Valószínűleg maguk a fejlesztők sem gondolták soha, hogy a Playerunknown’s Battlegrounds ekkora siker lesz. A végtelenül egyszerű koncepcióra épülő játék PC-n már 24 millió eladott példánynál jár, pedig még kész sincs. Most a konzolos játékosok is bekapcsolódhatnak, kizárólag Xbox One-on. A mai nappal elindult a Game Preview változat.

A Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) alapötlete rendkívül egyszerű: adott egy hatalmas pálya, 100 játékos, mindenki kiugrik egy repülőből, valahol földet ér, és kezdődik a vadászat. A harcosok üres kézzel kezdenek, a világban elszórva kell fegyvereket és felszereléseket találni, majd aki utolsóként életben marad, győz. Lehet egyedül vagy párosával indulni, illetve a későbbiekben lesznek belső nézetes szerverek és további pályák is.

Fontos megjegyezni, hogy a PUBG Xbox One verziója jelenleg csak a Game Preview része, vagyis a játék aktív fejlesztés alatt áll, és még messze nincs kész. Az induláskor a 0.5-ös verziót kapjuk, amiben grafikai, működési és játékmeneti hibák is lehetnek bőven. A boltban kapható dobozos változat is Game Preview, tehát arra ugyanez vonatkozik. Aki megveszi így, annak később automatikusan frissül a játék a későbbi verziókra, további költséget nem igényel. De azt érdemes szem előtt tartani, hogy jelenleg csak egy optimalizálatlan kóstolót kapunk a végleges élményből (karakterünket persze már most el lehet kezdeni építgetni).

Az Xbox Game Preview programmal kapcsolatban itt lehet részletesebb információkat olvasni.

A PUBG tehát megérkezett Xbox One-ra, és ha kezdetleges állapotban is, de máris sokakat szórakoztat, a szerverek – és a stream csatornák – gyakorlatilag teli vannak. A játék hivatalos, 1.0 megjelenése 2018 elején esedékes, ekkora bekerül az új, sivatagos térkép, és persze számtalan csiszolás, szebb és stabilabb látvány, több játékmeneti funkció stb. Jó vadászatot mindenkinek!