Tölthető a War Thunder
dreampage 2018. Jun. 21.

Hosszú várakozás után végre Xbox One-ra is megjelent a War Thunder – igaz, egyelőre csak fizetős, early access formában. A végleges (és ingyenes) megjelenés sincs már messze, a háborús játék pedig jelentősen bővült is.

Az Xbox One tulajdonosok régóta várják már, hogy erre a platformra is megjelenjen a War Thunder, a Gaijin Entertainment MMO jellegű, free-to-play háborús játéka. A várakozásnak vége, mától ugyanis elérhető a játék az Xbox Áruházból, korai hozzáférésű változatban. Aki máris be akar szállni a virtuális földi, vízi és légi csatákba, az megveheti az egyik Early Access csomagot, amik nemcsak azonnali hozzáférést adnak, de különböző extrákat is (járműveket, aranyat, ezüstöt, emblémákat stb.).

Ezek a csomagok kizárólag az early access időszakra vonatkoznak, a War Thunder a teljes megjelenést követően ingyenes (free-to-play) játék lesz, vagyis minden Gold előfizető letöltheti.

A War Thunder az Xbox One megjelenéssel együtt megkapta a „Project-X” kódnevű frissítést is, ami jelentősen bővíti a játékot új térképekkel, járművekkel, játékmeneti funkciókkal, és sok minden mással. A játék így a következőket kínálja:

  • Több, mint 1000 jármű (tankok, repülők, hajók) – régi és modern típusok is
  • Több, mint 80 pálya
  • PvP mód többféle küldetéssel és nehézségi szintekkel
  • PvE küldetések történelmi kampánnyal és különálló feladatokkal
  • Rendszeres frissítések új tartalmakkal

Az ígéreteknek megfelelően a War Thunder Xbox One X Enhanced játék, az erősebbik konzolon 4K felbontásban is élvezhetjük a csatákat, javított bevilágítás és árnyékok mellett. Az Xbox tulajdonosok más extráknak is örülhetnek, kapunk ugyanis négy exkluzív járművet:

  • Tank: Abrams XM-1 (Chrysler)
  • Tank: M5A1 (5. kanadai páncélos hadosztály)
  • Repülőgép: F4U-4B Corsair (VMF-214)
  • Hajó: USS Bennion romboló

Cross-play támogatás is van! Az Xbox One játékosok együtt játszhatnak a PC, Mac és Linux felhasználókkal, vagyis ellenfelekben és csapattársakban soha nem lesz hiány.

Az early access tehát megkezdődött Xbox One-on, a teljes free-to-play megjelenés időpontját pedig hamarosan közölni fogják a fejlesztők. Jelenleg annyit tudni, hogy ez az idei év későbbi részében válik elérhetővé. A War Thunder az alábbi oldalon érhető el.