Tölthető az Everspace
dreampage 2016. Sep. 23.

A jelenlegi egyik leglátványosabb űrhajós játék, a német RockFish Games fejlesztése, az Everspace végre elérhetővé vált Xbox One-ra. A Game Preview Program részeként tölthető.

Az Everspace egy single-player űrhajós lövöldözős játék, amelyben véletlenszerűen generált helyszíneket járhatunk be a világűrben, harcolhatunk és alapanyagokat gyűjthetünk a hajónk fejlesztéséhez. A játék roguelike elemeket is tartalmaz, vagyis halál után elölről kezdjük a kalandot, de mindent, amit korábban megszereztünk, magunkkal viszünk. Így egyre erősebb űrhajóval vehetjük fel a harcot az ellenséggel szemben – a cél eljutni a galaxis túlsó oldalára, felfedezni minél több titkot, na és persze kitűnően szórakozni.

Sokat kellett várni az überlátványos játék Xbox One verziójára, de végre itt van: tölthető az Áruházból. Mivel a Game Preview Program része, ezért ingyenes próbaverzió is van belőle. A játék természetesen még nincs kész, a végleges megjelenésig (ami 2017 elején várható) teljes kampány, történet, és sok más játékelem is kerül bele. További érdekesség, hogy a játék Xbox Play Anywhere funkcióval is rendelkezik, így aki megveszi, a Windows 10 verziót is megkapja, de ez utóbbi csak később (a tervek szerint egy-két hét múlva) lesz elérhető.

Harc, craftolás, gyűjtögetés, felfedezés és halál – az Everspace univerzumának alappillérei. Jó szórakozást hozzá mindenkinek!