Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint bejelentés
dreampage 2019. May. 10.

Bemutatkozott az új Ghost Recon játék, amely több ponton is változtat az eddig megszokott formulán. Minden tudásunkra szükség lesz, ha túl akarjuk élni ezt a kalandot.

Május 9-én este, élő adás keretében mutatta be a Ubisoft a Ghost Recon sorozat következő részét, amely egyrészt a Wildlands egyenes ági folytatása, másrészt viszont egy merőben új kaland, ahol az akció mellett a túlélés is fontos szerepet kap. Ez a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, és idén októberben érkezik Xbox One-ra, Xbox One X támogatással.

Az új játék története, alapfelállása és játékmenete is új, igaz, az alapok nem változtak: ezúttal is egy külső nézetes, nyílt világú akciójátékot kapunk. A jelenlegi epizódban éppen folyik az Oracle Művelet nevű extra küldetés, melyben egy új szereplőt, Cole D. Walker őrnagyot ismerhetjük meg. Úgy tűnik, a dolgok hamarosan rosszra fordulnak, Walker ugyanis elhagyja a Szellem csapatot, és ő válik a Breakpoint fő gonoszává. Ezúttal tehát nem egy drogkartell, vagy valamilyen diktátor ellen indulunk bevetésre – maga az ellenség is a Ghost Recon csapat egykori tagjaiból áll. Ismerik az összes trükköt, a legmodernebb fegyvereket, sőt elfoglalják a Szellemek drónjait gyártó Skell Technologies főhadiszállását is Aurora szigetén. Erre a csendes-óceáni szigetre megyünk, ahol további meglepetések várnak…

Mivel a játék elején lelövik a helikopterünket, a célt a túlélés jelenti. Egyedül leszünk – itt már nincsenek gépi csapattársak, így a szóló játékosok igazi magányos farkasként lesznek kénytelenek boldogulni. Segítségre lesznek viszont új drónok, amikkel a jól ismert sync shot is ugyanúgy használható lesz. Változik sok minden más: a sérüléseket magunknak kell gyógyítani, nem lesznek előre meghatározott küldetések sem, hiszen itt már magunk vagyunk. A térkép bizonyos pontjain található menedékhelyeken tervezhetjük meg a továbbiakat. Mivel az ellenség is fel van szerelve csúcstechnológiájú fegyverekkel, drónokkal és robotokkal, ezért még fontosabb szerepet kapnak a napszakok és az időjárás.

Négy karakterosztály – assault, engineer, sharpshooter és panther – közül választhatunk, ezek között bármikor lehet váltani, és eltérő játékstílust képviselnek saját fegyverekkel, eszközökkel és képességekkel. Természetesen visszatér a kooperatív mód 4 fő részére, illetve a játék megjelenésétől elérhető a PvP mód is, maximum 8 játékos irthatja egymást a szigeten. Az előrehaladás megoszlik az összes játékmód között, most először pedig „endgame” tartalmak is lesznek a játékban, például egy Raid formájában, ami egy aktív vulkán belsejében játszódik.

Az új, nagyszabású akciójáték háromféle csomagban rendelhető elő. Minden előrendelő hozzáférést kap a bétához, illetve kap egy DLC csomagot, extra fegyverrel, páncélzattal és járművel. Az egyes kiszerelések további extrái így néznek ki:

Standard Edition (22,990 Ft):

 • Alapjáték + előrendelői extrák

Gold Edition (32,490 Ft):

 • Alapjáték + előrendelői extrák
 • 1. évad bérlet
 • 3 napos korai hozzáférés a játékhoz

Ultimate Edition (34,990 Ft):

 • Alapjáték + előrendelői extrák
 • 1. évad bérlet
 • 3 napos korai hozzáférés a játékhoz
 • Trail TX motor
 • Pók „buddy”
 • Bónuszküldetés
 • Túlélőcsomag

A Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint 2019. október 4-én jelenik meg Xbox One-ra. Lesz Xbox One X támogatás és HDR is, látványosabb és izgalmasabb epizód lehet tehát, mint a korábbiak. Aki szeretné előrendelni valamelyik verziót, az alábbi linken teheti meg.