További 360 játékok kaptak Xbox One X javítást
dreampage 2019. Apr. 17.

Újabb régi klasszikusokat élvezhetünk jobb képminőséggel Xbox One X-en. A Splinter Cell és a Fable sorozat részei is X patchet kaptak, a visszafelé kompatibilitás program pedig egy fontos játékkal bővült: most már Xbox One-on is játszható a Ninja Gaiden II.

A tegnapi Inside Xbox adás egyik legjobban várt, és legérdekesebb bejelenése szokás szerint a Visszafelé Kompatibilitás programról szólt. Az Xbox One-on lejátszható, korábbi 360 címek közül több is kapott X támogatást, ami azt jelenti, hogy ezek a játékok akár az eredetinél kilencszer nagyobb felbontásban is futhatnak a legerősebb konzolon anélkül, hogy a játék kódjához hozzá kellene nyúlni. Ezzel jelentősen javul a képminőség és a textúrák, a régi klasszikusok pedig akár 4K tévén is nagyon szép látványt nyújtanak.

Most hat újabb játék kapott X patchet, melyek között van egy új érkező is. Az Xbox játékosok már régóta kérték, hogy a Team Ninja 2008-as klasszikus akciójátéka, Ninja Gaiden II legyen játszható Xbox One-on is, erre most végre sor került, és rögtön X támogatással együtt. Emellett a fantasy és a kémtörténetek rajongói is örülhetnek.

A bejelentett, Xbox One X Enhanced 360 játékok:

  • Ninja Gaiden II (új)
  • Fable II
  • Fable III
  • Splinter Cell: Double Agent
  • Splinter Cell: Conviction
  • Splinter Cell: Blacklist

Érdemes lehet tehát ezeket a régi kalandokat újra elővenni, és megnézni, hogyan festenek még nagyobb felbontásra húzva. Ehhez senkinek nem kell tenni semmit, az emulátor automatikusan frissül, és működik a digitális és lemezes változatokkal is.

A Ninja Gaiden II egyébként jelenleg nem kapható digitálisan a magyar Áruházban. Ennek most nem jogi, hanem technikai okai vannak, ami remélhetőleg hamarosan elhárul. A Microsoft ígérete szerint „az összes országban” elérhető lesz a digitális változat.

FRISS: A probléma megoldódni látszik, a Ninja Gaiden II digitális változata már kapható 5,990 forintért.