Train Sim World – Irány Long Island
dreampage 2018. Nov. 22.

Hamarosan újabb kiegészítővel bővül a jelenlegi egyetlen konzolos vonatszimulátor. A Train Sim World következő megállója Long Island, és vele egy teljesen új útvonal.

Nem egy túlzsúfolt műfaj a vonatszimulátoroké, de konzolokon ez különösen elhanyagolt téma. Pillanatnyilag egyetlen játék csillapítja a vasúti közlekedés kedvelőinek étvágyát, a Dovetail Games által fejlesztett Train Sim World, amely egyébként ettől függetlenül nem rossz darab. Megjelenése óta már két kiegészítőt is kapott, jövő héten pedig érkezik a harmadik.

A Long Island Rail Road (LIRR) egy nagyon régóta létező amerikai vasútvonal, amely tizenegy vonalon több, mint háromszázezer utast szállít naponta, New York City-től Long Island távoli csücskéig. A teljes vonal 124 megállót és több, mint 1100 vagont jelent.

A Train Sim World kiegészítője ennek a vonalnak a szívét, a legfontosabb állomásait tartalmazza majd, amely 26 megállót és 42 mérföld (kb. 70 km) hosszúságot jelent. New York-ból kelet felé kiindulva halad az útvonal olyan történelmi megállókat érintve, mint a Penn Station, Atlantic Terminal, a Jamaica állomás és csomópont, a végállomás pedig Hicksville, NY. Ezen a vonalon szállíthatjuk majd az utasokat a megszokott dinamikus napszakok és időjárási körülmények között, és természetesen egyedi szcenáriókat is kapunk.

A kiegészítőhöz új vonat is jár: a Bombardier M7 típusú szerelvényeket vezethetjük, napjainkban ezek szállítják az utasokat ezen a vonalon. A rozsdamentes acélból készült, 12 kocsiból álló vonatok sok filmből ismerősek lehetnek.

A Train Sim World: Long Island Rail Road kiegészítő november 27-én, jövő hét kedden érkezik Xbox One-ra. Előre is balesetmentes közlekedést kívánok hozzá!