Train Sim World – Irány újra Anglia
dreampage 2018. Sep. 03.

Hamarosan új kiegészítőt kap a Dovetail Games – konzolokon egyedülálló – vonatszimulátora, a Train Sim World. A West Somerset Railway DLC Anglia festői tájaira kalauzol el egy történelmi fontosságú szakaszon.

A Dovetail Games bejelentette, hogy a július végén elrajtoló vonatszimulátoruk hamarosan új kiegészítővel bővül. Idén ősszel nem a Forza Horizon 4 lesz az egyetlen játék, amely a „történelmi Angliába” hív – a Train Sim World: West Somerset Railway is pontosan ugyanezt teszi, igaz, kicsit másképp. A szeptember 11-én érkező DLC Anglia nyugati részén, Somerset megyében egy 36.6 km hosszú vasúti pályát tartalmaz, amely festői tájakon halad keresztül, erdőkön és tengerpartokon át, vagyis igazi vidéki hangulatra és friss virtuális levegőre számíthatunk.

A vonal építése egyébként már a XIX. században megtörtént, hiszen a Bristol és Exeter közötti szakasz 1845-ös befejezése után szinte azonnal tervezni kezdték a nyugati leágazásokat. Az 1860-as években már meg is nyílt a Taunton és Watchet közötti szakasz, amit alig tíz évvel később egészen Mineheadig meghosszabbítottak. A jelenlegi – és a játékban is szereplő – szakasz tehát több, mint 36 km, a közlekedéshez pedig két új mozdonyt is kapunk:

  • BR Class 47
  • BR Class 09

A klasszikus dízelmozdonyokat még klasszikusabb festésekkel együtt kapjuk, hogy az utasszállítás tényleg élményszámba menjen ezen a történelmi vonalon. A hozzá kiadott trailerben látható, nagyjából mire lehet számítani.

A Train Sim World: West Somerset Railway szeptember 11-én, azaz jövő hét kedden jelenik meg Xbox One-ra, a DLC áráról egyelőre nincs információ. Utána pedig felkészül Észak-Európa, hiszen a következő kiegészítő, a Ruhr Sieg Nord is ismert, bár a konzolos bemutatkozásáról még nincs adat.