Train Sim World – Jön a teljes élmény
dreampage 2018. Jun. 02.

Kiegészül, és dobozos formában, teljes játékként is megjelenik a Dovetail Games vonatszimulátora, a Train Sim World. A Founders Edition Xbox One-os tulajdonosai kedvezményt kapnak a produkció árából. Július végétől a vonat tényleg nem vár!

Péntek esti „nagy bejelentésre” készült a Dovetail Games a PC-s és konzolos vonatszimulátorát illetően. Bár a híreket az élő streamben vártuk, valójában már előtte kitették a lényeget: végre Xbox One-on is teljessé válik a Train Sim World, az eddigi vonal mellé két másik kiegészítőt is megkap, és ezzel együtt, július végén dobozos formában is kapható lesz.

A Train Sim World egy nagyon kellemes, jól játszható, hangulatos szimulátor, ami a világ különböző vasútvonalainak virtuális mását tartalmazza 1:1 méretarányban, ezeken kell többféle szerelvényt vezetni, betartani a menetrendet stb. Xbox One-on már jó ideje elérhető a Founders Edition alcímű, valójában előzetes változat, ami egy vonalat és három vonatot foglal magában. A fejlesztők bejelentése, hogy ez július 24-én kiegészül, így összesen három vonal, és hat (a Deluxe Edition esetében hét) vonat lesz játszható. Ezzel együtt teljesítmény javításokra is számíthatunk, ám az Xbox One X Enhanced funkciókat egyelőre nem kapjuk meg.

A végleges Train Sim World tartalma a következő lesz:

  • Great Western Express – Anglia egyik legforgalmasabb vasútvonala, London Paddington pályaudvartól Readingig, három vonattal (ezt tartalmazza jelenleg a Founders Edition).
  • Rapid Transit – Németország (S-Bahn) egyik legmodernebb vonala, az S2, amin Lipcse környékén közlekedhetünk a gyönyörű DB BR 1442 „Talent 2” utasszállító vonattal.
  • New York NEC – Az északkeleti folyosó (North Eastern Corridor) New York egyik leghíresebb vonala, amin utasokat szállíthatunk az új Amtrak ACS-64 szerelvénnyel, vagy tehervonatot üzemeltethetünk a CSX GP38-2 mozdonnyal. A Deluxe Edition ezen kívül tartalmazza még a CSX GP40-2 mozdonyt, szintén ezen a vonalon.

Mindhárom modul saját gyakorló móddal, szcenáriókkal és napi menetrenddel bír, úgyhogy a vasútrajongók sok órányi szórakozást találnak majd benne. A fejlesztők azt is elmondták, hogy készül a legújabb kiegészítő, a WSR (West Somerset Railway) Xbox One-ra, de ez csak később várható.

A Train Sim World tehát július 24-én jelenik meg teljes formájában, digitálisan és dobozosan is. Azok, akik már rendelkeznek a Founders Editionnel, a játékon belül kedvezményesen upgrade-elhetnek majd a teljes verzióra, a fejlesztők állítása szerint nekik összességében olcsóbbra fog kijönni a dolog. A normál verzió 14,990 Ft, a Deluxe Edition 16,990 Ft lesz teljes áron.