Új Xbox kiegészítők érkeznek november 10-én
dreampage 2020. Sep. 22.

A következő generációs Xbox konzolokkal egy időben a Microsoft új kiegészítőket is piacra dob. Több színben is elérhetőek lesznek az új kontrollerek, de megújul az akkumulátoros töltő és a PC-s vezeték nélküli adapter is.

2020. november 10-én kezdetét veszi az új Xbox generáció az Xbox Series S és X konzolokkal. Az új gépek mellett a kontrollerek is megújulnak, ezek pedig külön is kaphatóak lesznek, kezdetben háromféle színben. A fekete, fehér és kék irányítók mellett piacra kerül az USB-C csatlakozóhoz tervezett Play & Charge Kit (akkumulátor + töltőkábel), illetve a Vezeték Nélküli Adapter PC-hez (ez szintén kontrollerrel együtt lesz kapható).

Az új Xbox kontrollerek formája finomabb, és jobban illik a kezekbe, a textúrázott ravaszok és ütközőgombok (LB, RB) pedig kényelmesebb és biztosabb fogást nyújtanak a korábbi, fényes felületű kontrollereknél. Ennél is fontosabb, hogy ezeken már megtalálható a Megosztás gomb, ami az Xbox Accessories alkalmazásban tetszőlegesen beállítható (alapesetben egy gombnyomásra képet, lenyomva tartva videót rögzít). Tovább fejlődik az Xbox Wireless adatátviteli protokoll is, ami a korábbinál alacsonyabb válaszidővel dolgozik, így az Xbox játékok még érzékenyebbek és jobban kezelhetők lesznek. Ezt a protokollt a korábbi Xbox One kontrollerek is megkapják, mint ahogy mind kompatibilis lesz az Xbox One és Xbox Series konzolokkal is. Az új irányítókban természetesen Bluetooth és 3.5 mm-es jack csatlakozó is lesz, és kompatibilisek lesznek mindennel, amivel a régiek (headsetek, Chatpad stb).

Az új termékek adatlapjai már megtalálhatók a hivatalos honlapon. Az Xbox kontrollerek elérhetők lesznek november 10-től fekete, fehér és kék színben, aki pedig inkább vezetékkel játszana, az USB-C kábellel együtt is megveheti. PC-s játékosoknak a Vezeték Nélküli Adapteres csomag lehet érdekes – ebben a kontroller mellett egy kis vevőegység is van. Ez Bluetooth nélküli gépekhez lehet jó, vagy akkor, ha a sokkal gyorsabb Xbox Wireless kapcsolatot szeretnénk használni számítógépen is. A Vezeték Nélküli Adapterhez akár 8 kontroller is párosítható egyidejűleg.

November 10-én szintén megjelenik az új Újratölthető Akkumulátor + USB-C Kábel (korábbi nevén Play & Charge Kit). Az akkumulátor 4 óra alatt feltölthető, akár játék közben is, vagy utána, akkor is, ha a konzol készenléti módban várakozik.

Köszönhetően a teljes kompatibilitásnak, ezek az új eszközök Xbox One konzolokon is használhatók lesznek, így az is élvezheti őket, aki még nem vált a következő generációra (és ez fordítva is igaz, a jelenlegi kiegészítők mind működnek Xbox Series gépeken is). Így akár most vált valaki generációt, akár később, esetleg csak gyűjti a kontrollereket, november 10-től érdemes lesz körbenéznie.