Új YouTube app Xbox One X-re
dreampage 2017. Dec. 12.

A Google elérhetővé tette a hivatalos YouTube alkalmazás új változatát, ami Xbox One X-en végre támogatja a 4K felbontású és 60 fps képfrissítésű videókat. Hamarosan HDR támogatást is kapunk.

Viszonylag csendben, különösebb reklám nélkül került fel az Áruházba az Xbox One-hoz készült hivatalos YouTube app új változata. Pedig nem apróságról van szó, a Google videómegosztó oldala az egyik legnépszerűbb szolgáltatás ezen a konzolon is. Az eddig használatban lévő app finoman szólva sem haladt a korral, ez viszont most megváltozott: a Google publikussá tette az új verziót.

Az új app külsőségekben teljesen megegyezik a korábbival, viszont egyelőre hiányzik belőle a konzolról való közvetlen feltöltés lehetősége. Ez vélhetően később kerül bele, néhány fontos funkció miatt viszont már most is érdemes használni:

  • Mozgó előnézetek a videókhoz a kezdőképernyőn
  • 4K felbontású videók támogatása
  • 60 fps képfrissítésű videók lejátszása

Fontos, hogy a meglévő YouTube app nem fog frissülni – az új változat külön található meg a Store-ban, lásd a linket az írás alján. Xbox One-on is könnyű megtalálni, ha rákeresünk: a korábbi piros alapú logó helyett a fehér alapú új jelzést kell keresni. Hogy a Google miért ezt a módszert választotta, és miért nem az eddigi alkalmazást frissítette, nem tudni.

Az új funkciók egyelőre csak Xbox One X konzolon érhetőek el, de a Microsoft tájékoztatása szerint dolgoznak rajta, hogy később Xbox One S-re is elérhetővé tegyék ezeket. A HDR támogatás is úton van, ezt az app egyelőre nem kínálja.

Természetesen az új YouTube alkalmazás is ingyenes, mérete 59 MB, a régi pedig ezek után törölhető.