Újra itt a Summer Game Fest demó esemény
dreampage 2021. Jun. 10.

Június 15-től egy héten át több, mint 40 készülő Xbox játék demóját lehet kipróbálni ingyen. A tavalyi évhez hasonlóan idén is kezdetét veszi a Summer Game Fest demó esemény, néhány rég várt játékba is belekóstolhatunk.

Tavaly nyáron első alkalommal hozta elérhető közelségbe az E3-at a Microsoft – végre nemcsak nézhettük, hanem saját konzolunkon ki is próbálhattuk a legígéretesebb, készülőfélben lévő ID@Xbox (független fejlesztésű) játékokat. A Geoff Keighley vezette Summer Game Fest és az Xbox együttműködéséből született esemény rendkívül jó visszhangot keltett, most pedig visszatér, újra több, mint 40 jövőbeni játékkal.

A 2021-es Summer Game Fest Demó Esemény június 15-től június 21-ig tart, vagyis egy hetünk lesz letölteni és kipróbálni a bemutatott több tucatnyi játékot. Összesen több, mint 40 címmel számolhatunk, melyek Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon is játszhatók lesznek.

Néhány dolgot azért érdemes észben tartani:

  • Ezek nem „hagyományos” demók. A próbaverziók többnyire már kész játékokból készülnek, és a végleges változatot képviselik. Az ezen az eseményen letölthető demók viszont még félkész, fejlesztés alatt álló, és talán csak a távolabbi jövőben megjelenő játékokból vannak, hasonlóan ahhoz, amit egy élő E3-as show-n is kipróbálhatnak az érdeklődők. Ez azt jelenti, hogy bár korai kóstolót kapunk ezekből a címekből, valószínűleg még nem olyan csiszoltak és hibátlanok, mint majd a megjelenésükkor.
  • A demók az Xbox menüjéből, a Store-ból lesznek letölthetők egy héten keresztül. Lesznek, amelyek később visszakerülnek a demók közé, de olyanok is, amelyek az esemény lezárultával teljesen eltűnnek, így érdemes őket minél előbb kipróbálni.
  • A fejlesztők szeretettel várják mindenki visszajelzését a játékokkal kapcsolatban, a közösségi médiában vagy a saját weboldalaikon keresztül. Ha tetszik valamelyik játék, vagy épp konstruktív kritikával élnénk, akkor itt a lehetőség hatással lenni a fejlesztésre.

A Summer Game Fest Demó Esemény teljes listáját később ismerhetjük meg (amint ez megtörténik, ez a cikk is frissülni fog), de néhány fontos címet biztosan látni fogunk. Például:

Sable: Egy látványos, korabeli rajzfilmekre és képregényekre emlékeztető látványvilágú kalandjáték gyönyörű tájakkal, űrhajó roncsokkal és ősi titkokkal.

Lake: 1986-ot írunk – a főszereplő, Meredith Weiss félbehagyja karrierjét, hogy egy festői kisvárosba, Providence Oaks-ba utazzon, és eltöltsön itt két felhőtlen hetet, egy gyönyörű tó és a bizarr helyi lakosok társaságában. Hogy mihez kezd az életével, az csak rajtunk múlik.

The Riftbreaker: Egy hihetetlenül látványos, felülnézetes, bázisépítős és lövöldözős játék, amelyben egy idegen, halálos bolygót kellene meghódítanunk. Rengeteg kaszabolás és lövöldözés, RPG elemek és következő generációs grafika.

Echo Generation: 1993 nyarán egy álmos kanadai kisváros egyszer csak furcsa balesetek és mutáns teremtmények otthona lesz. Az Echo Generation egy voxel alapú, körökre osztott harcrendszerű kalandjáték, amelyben egy csapat gyerek próbál a természetfeletti rejtélyek forrására lelni.

Tunic: Egy nagyon régóta várt, izometrikus nézetű akció-kalandjáték, amelyben felfedezhetjük a vadont, különböző ellenségekkel harcolhatunk, és sok-sok titoknak járhatunk utána. Egy kis róka a nagyvilágban, stílusos grafikával, feszes harccal és megannyi felszedhető kinccsel.


Rengeteg felfedezhető játék lesz tehát ezen a héten, mindenképp érdemes lesz részt venni a Summer Game Fest Demó Eseményen, és belekóstolni a jövő legígéretesebb indie játékaiba.