Visszatér a Summer Spotlight
dreampage 2017. Jul. 24.

Az idei nyár sem telik el kiváló indie játékok nélkül. Ahogy az már hagyománnyá vált, Xbox Live-on most is kiemelt megjelenések sora kezdődik, és egészen szeptember elejéig tart. Itt a 2017-es nyári dömping.

Veterán Xbox játékosok bizonyára emlékeznek még a Summer of Arcade kezdeményezésre, ami Xbox 360-on indult, és minden nyáron a legjobb független címek kiemelésére, promóciójára szolgált. A hagyomány Xbox One-on is megmaradt, de mivel most már nincs XBLA, így nevet váltott. A programot most már Summer Spotlightnak hívják, de a célja ugyanaz: a nyár legjobb indie címeire felhívni a figyelmet.

A 2017-es nyári dömping tulajdonképpen már elkezdődött, de a java még csak most jön. A Microsoft olyan címeket emel ki a tömegből, és nyújt nekik jobb reklámot, mint például a Path of Exile, a Sonic Mania, Tacoma, Mega Man Legacy Collection 2, Conan Exiles, Pillars of Eternity, és még sorolhatnánk. A lényeg, hogy mostantól minden héten érkeznek fontosabb, érdekesebb címek, amik produkciós értékeikkel, minőségükkel, látványukkal vagy egyedi stílusukkal érdemelnek komolyabb figyelmet.

A Summer Spotlight külön trailert is kapott, amiben szemügyre vehetjük a színes nyári kínálatot.

A nyár további részében tehát érdemes figyelni az Xbox One megjelenési listát. Minden hétre jutnak olyan játékok, amiket érdemes kipróbálni. Bár a programhoz tartozik egy Xbox Live Rewards akció is, sajnos ez csak az amerikai játékosok számára elérhető, így minket nem érint. A megjelenő címek viszont annál inkább, úgyhogy mindenkinek jó játékot a nyári forróságban!