Vörösben is megérkezik az új Xbox kontroller
dreampage 2021. Jan. 11.

Jövő hónaptól új színben lesz megvásárolható az Xbox Series X|S generáció vezeték nélküli kontrollere. Érkezik a vörös szín, amelyet fekete és fehér betétek dobnak fel. Ezzel a negyedik változat csatlakozik a fekete, fehér és kék opciókhoz.

Az Xbox Series X|S konzolok tavaly év végi megjelenésével egy időben a ráncfelvarrott Xbox kontroller is felkerült a boltok polcaira, méghozzá háromféle színben. Az alap fekete és fehér kiszerelések mellett a kék is hódít, ami mellé hamarosan egy vörös variáns csatlakozik. A hivatalos nevén Pulse Red (Pulzusvörös) Xbox Vezeték Nélküli Kontroller a fő szín mellett fekete gombokat, d-padot, analóg karokat kínál, az ütközőgombok és a ravaszok is feketék, a kontroller hátulja pedig fehér. A Microsoft célja, hogy évről évre új választási lehetőségeket kínáljon az Xbox játékosoknak, ennek megnyilvánulása ez az új modell, amely február 9-től lesz kapható.

A vörös kontroller természetesen minden tulajdonsággal és dizájnelemmel rendelkezik, amellyel a többi Xbox Series X|S irányító. A matt felületek, erősen textúrázott markolat és ravaszok a kényelmes és biztos fogást segítik elő még izzadó kezek esetén is, a dedikált Megosztás (Share) gombbal pedig könnyen készíthetünk képeket vagy videókat a játékokból egy pillanat alatt. A kontroller új kommunikációs protokollja kisebb időkéséssel dolgozik, ezáltal még gyorsabb és precízebb az általános játékélmény. Van benne Bluetooth is, így PC-hez és telefonokhoz is csatlakoztatható – utóbbi a felhőalapú játék esetén jön jól.

A Pulse Red kontroller tehát február 9-től keresendő a magyar boltokban, ajánlott fogyasztói ára 22.499 forint lesz. Aki további képekre és részletekre kíváncsi, itt találja az eszköz hivatalos honlapját.