WRC 8 bejelentés
dreampage 2019. Feb. 04.

Idén sem maradunk hivatalos ralijáték nélkül. Érkezik a WRC sorozat nyolcadik része Xbox One-ra, több olyan fejlesztéssel, ami már időszerű volt. Tartalomban és lehetőségekben nem lesz hiány. Az új játékra viszont őszig várnunk kell.

Több-kevesebb sikerrel és időnként változó fejlesztőcsapattal a háta mögött ugyan, de hosszú évek óta megbízhatóan érkezik az FIA Rali Világbajnokság hivatalos videojáték-adaptációja. A WRC szezonokat feldolgozó játékokat immár évek óta a francia Kylotonn Games gondozza, amely idén ősszel visszatér a legújabb epizóddal. Szeptemberben jön a WRC 8 Xbox One-ra.

Bár sosem tartozott a műfaj élvonalába, a WRC játékok évről évre mutatnak némi fejlődést, ami ebben az évben talán még hangsúlyosabb lesz. A WRC 8 természetesen a 2019-es szezon hivatalos játéka, benne minden országgal, versenyzővel és csapattal, nem beszélve a gyönyörű autókról. Viszont most először tűnik úgy, hogy komolyabban megújul a sorozat, és sok modern megoldást kap.

A következőkre lehet számítani:

  • Vadonatúj fizika minden útfelületen
  • Teljesen átalakított karrier mód
  • Dinamikus időjárás, ami akár szakasz közben is változhat
  • 50 csapat, 14 ország és több, mint 100 szakasz
  • Heti online kihívások
  • Dedikált eSport mód

A bejelentés és az információk mellé gameplay trailert is kaptunk, ami alapján lehet bizakodni.

Minderre viszont még jócskán várnunk kell, a WRC 8 ugyanis csak idén szeptemberben fog megjelenni. Addig is aki ralira vágyik, az jelenleg letöltheti Golddal a WRC 6-ot, vagy Game Pass tagsággal a DiRT 4-et, hamarosan pedig az Xbox One-on nagyon jó árban kapható DiRT Rally 2.0 is megérkezik a Codemasters jóvoltából.