Warface bejelentés
dreampage 2018. Jul. 02.

Visszatér a Crytek és a My.com free-to-play lövöldözős játéka, szeptembertől újra beléphetünk a virtuális zsoldosok soraiba.

Négy évvel ezelőtt, Xbox 360-on már futott egy kört a Crytek által fejlesztett ingyenes, de mikrotranzakciókkal gazdagon megtámogatott FPS, a Warface, amely egyáltalán nem is volt rossz játék, de az új konzolgeneráció árnyékában már nem tudott sikert elérni. A játék PC-n ugyan tovább élt, a konzolos változatot viszont 2015 februárjában végérvényesen lelőtték. Egészen eddig a pillanatig, a játékot kiadó My.com ugyanis bejelentette, hogy újult erővel (és tartalommal) visszatér a játék, most már Xbox One-ra. Szeptemberben indul a sorozás.

A Warface egy különleges FPS, elsősorban játékmenetét tekintve. Négy karakterosztály (Rifleman, Engineer, Sniper és Medic) közül választhatunk, mind a négyet külön-külön fejleszthetjük a küldetéseken megszerzett tapasztalati pontokkal és más jutalmakkal. A küldetések teljesen lineárisak, kooperatív módban vihetők végig többféle nehézségi szinten. A játék nem könnyű: pontos csapatmunkára, nagyon gyors reflexekre van szükség, ha pedig ez sem elég, akkor jönnek a csapattagok egyedi képességei, illetve a valódi pénzért megvehető folytatási lehetőségek. A Warface legalább annyit merít a régi játéktermi címek ötleteiből, mint a modern katonás FPS-ekből.

Harcosainkra kismillió felszerelést és fegyverfejlesztést szerezhetünk meg, akár jutalmakkal, akár megvásárolva, külsejük teljes egészében átvariálható. A kooperatív küldetések mellett a Warface-ben PvP módok (Team Deathmatch, Bomba elhelyezés) és természetesen Battle Royale is van, a rövid küldetések mellett pedig speciális műveletekre is indulhatunk.

Minőségéhez és produkciós értékeihez képest kissé méltatlan volt a Warface Xbox 360-as pályafutása, úgyhogy jó látni, hogy még szebb formában, még több tartalommal visszatér a játék. Szeptemberben indulnak az első csapatok a Blackwood szervezet seregei ellen Xbox One-on, napra pontos megjelenési dátum egyelőre nincs.