Windows 10-re is elérhető az Everspace
dreampage 2016. Nov. 24.

Némi huzavona után végre Windows 10-re is letölthetővé vált napjaink egyik leglátványosabb sci-fi játéka – a német fejlesztésű projekt ezzel egyszerre két elsőséget is magáénak tudhat.

Xbox One-on már szeptember óta játszható az Everspace, a hamburgi illetőségű Rockfish Games elképesztően látványos roguelike űrhajós akciójátéka. A gyors harcokat, felfedezést és szerepjátékos elemeket egyaránt tartalmazó, egyelőre a Game Preview program részeként muzsikáló űrkaland most már Windows 10-re is letölthető, így két dologban is első. Ez az első Xbox Live Game Preview játék PC-n, illetve ez az első, indie fejlesztésű Xbox Play Anywhere játék. Aki megvette Xbox One-ra, az automatikusan letöltheti Windows 10-re is, illetve fordítva – egy vásárlással megkapjuk mindkét verziót, és természetesen a játékmentés is szinkronizálódik a felhőben.

A platform bővüléssel együtt a készülőfélben játék legújabb frissítése is megérkezett, amely a következő fejlesztéseket tartalmazza:

  • Egy új űrhajó (Colonial Scout)
  • Választható nehézségi szintek
  • Új fegyverek, kódex lapok és tárgyak
  • Új ellenség típus (Okkar Scan Drone)
  • Új textúrák és létesítmények a pályákon
  • Hibajavítások és játékmeneti csiszolások

Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a játék még így is nagyon messze van a végső állapottól: egyelőre a 0.2-es verziónál jár, nagyon sok tartalom még csak ezután kerül bele, nem beszélve a kisebb-nagyobb technikai zűrökről. A fejlesztők mindenkitől várják a visszajelzéseket az Everspace fórumon, a végleges verziót pedig valamikor a jövő év elejére ígérik. Addig is kedvezménnyel lehet megvenni a játékot – most már tehát Xbox One-ra és Windows 10-re is.